fbpx
От категория: Каква стана тя

ПРЕДИЗБОРНА АНАХРОНИКА

КМЕТ НА ДВЕ СЕЛИЩА

Ценко Чоков, който е подсъдим за рекет, отвличане, побои, поръчителство на палежи и неплащане на данъци, получи 4 години и половина затвор на първа инстанция. Докато делото му се гледа на втора, той беше пуснат от килията под домашен арест, защото уж е тежко болен. Защо уж ли? Ами защото срещу 200 000 лева гаранция Апелативният специализиран съд го освободи от домашния арест, а болният подсъдим веднага се регистрира в Общинската избирателна комисия и тръгна да агитира из Бяла Слатина и селата, за да го изберат за кмет.

Скандалният управник на Галиче е кметувал в селото рекордните 5 мандата с подкрепата на ДПС. Сега обаче предстои „изключително голяма промяна” в политическия и социалния живот на Галиче, защото за негов кмет се  кандидатира… съпругата на Ценко Чоков – Цветелина Нелова. А той самият реши да стане градоначалник на град Бяла Слатина и бе издигнат от местната коалиция „Новото време”, в която влизат ДПС, НДСВ и „Новото време”.

Изгледите Ценко Чоков да кметува в Бяла Слатина са съвсем реални. В селата на общината право на глас имат 15 хиляди човека, а в града – само 10 хиляди.  Затова емисарите на подсъдимия кандидат обикалят околните села и обещават по 50 лева за изборен глас. За да седне в кметския стол, Ценко Чоков трябва да събере около 8 хиляди гласа, което е напълно възможно. Тогава той ще кметува едновременно и в Бяла Слатина, и в Галиче – чрез жена си, където нейното избиране изобщо не подлежи на съмнение. А през следващите 4 години жителите на Бяла Слатина бял ден няма да видят, ако не внимават за кого гласуват.

ПАРТИИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУЦИ

В местните избори ще участва още един подсъдим. Това е Панайот Рейзи, който се намърда в кметството на Созопол още през далечната 2007 година.

През следващите мандати той смени членството си в различни партии – Социалдемократическата, „Гергьовден”, Съюз на свободните демократи, ГЕРБ. Преди година прокуратурата повдигна обвинение срещу него за присвояване на два милиона лева, с които е ощетил общината, но П. Ремзи се заинати и не пожела да подаде оставка. Тогава съдът го отстрани от кметството през 2018-а, а Бойко Борисов лично го изгони от ГЕРБ.

Сега, с цялото си нахалство, така присъщо на политическия ни елит, Панайот Ремзи отново напира към созополското кметство. За да влезе в него, този път той е станал член на Съюза на демократичните сили. И на всичкото отгоре е водач на неговата листа! Нима в цялото местно СДС няма друг, по-подходящ от него човек, който, ако не притежава други качества, поне да не е подсъдим?

Обикновено в обществото се подлагат на подигравка политическите хамелеони, които сменят партиите си не заради някакви идеали, а само за лична изгода. Но не е ли в партиите по-голямата вина? Те отдавна са се превърнали в политически кошчета за отпадъци. И приемат всеки политически боклук, изхвърлен от други партии.

Сергей ТРАЙКОВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име