fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Когато цъфнат теменугите…

З-забелязали ли сте как националните медии понякога не забелязват достойните постъпки в защита на националните интереси? А не са прави – национални интереси са интересите от национално значение – те трябва да се защитават с всички налични средства, а когато средства не са останали – с голи ръце, с голи гърди, с каквото още голо можете да си представите.

Миналата седмица, необяснимо защо, за загрижените за националните интереси централни медии незабелязана мина достойната постъпка на министър Нено Димов, защитил с каквото може националния интерес в Пирин планина. Националният интерес от доста време изисква там някой и друг лифт, малко писти и прилежащи към тях хотели, но зелената мафия му пречи да разгърне своя потенциал – тя настоява, че преди да почнело да се сече, било трябвало да бъде направена екологична оценка.

Три съдебни състава на Върховния административен съд постановиха (престъпно, корумпирано, соросоидно, жълтопаветно и всякак вредно – защото е във вреда на интереса), че такава оценка трябва да се направи, решението на четвъртият трябваше да бъде окончателно – и тогава с твърда ръка се намеси достойният български екоминистър!

Древните римляни след поражение са екзекутирали всеки десети от победените в легиона, министър Димов постъпи още по-радикално – уволни трима от четиримата си юристи по делото, пощади само един – четвъртия, но хем го пусна в отпуск, хем му отмени пълномощното. Друг път да знае как се защитава интерес!

И не само това – самият той извърши велика саможертва в името на благоденствието на националните интереси – за да не снизходи до нивото на Върховния административен съд, излезе в болнични, като представи медицинско, според което страда от стомашно разстройство.

Така трябва – с всичко голо, с което разполага истинският патриот, се защитават интереси. На нацията, разбира се.

Ако някой ви рече, че тая работа смърди – не му вярвайте – той не е патриот, родолюбец или както още там им казват на националноинтересозащитниците.

За тях тя мирише на теменужки!

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име