fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

З-з-з-а кой ли път депутатите пропиляха ценно време

З-з-з-а кой ли път депутатите пропиляха ценно време, като през миналата седмица се занимаваха с глупости вместо с истинските проблеми. Първо от БСП вдигнаха измислен скандал, като обвиниха зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, че уж забранил на родители на деца с увреждания да влязат в парламента. Това бе лъжа, но те продължиха да раздуват своя спукан балон и му поискаха оставката. Последваха безсмислени дебати, а след безсмислените политически престрелки последва още по-безсмислено гласуване и Е. Христов остана на поста си. Останаха обаче нерешени и проблемите на инвалидите, които се надяваха през тази седмица най-после да започне реформата в ТЕЛК. Това е една от най-корумпираните лекарски комисии, според чиито „компетентни” заключения в България се раздават 946 000 инвалидни пенсии на стойност 1 милиард и 700 милиона лева. Социалният министър Бисер Петков обеща да се пребори с фиктивните инвалиди и внесе в Народното събрание своята концепция за реформа. Вместо да є се даде ход обаче тя остана на заден план и нейното обсъждане неочаквано бе за­мразено. Защо, питат хората с увреждания. Не е доволен и вицепремиерът Валери Симеонов, който се надяваше икономиите от фалшивите инвалиди да отидат за повишаване на пенсиите. Ще отидат на кукуво лято. Така депутатското лицемерие загърби огром­ния проблем „корумпиран ТЕЛК и ужким инвалиди” и го отложи за никога.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име