fbpx

Да имате нещо срещу повръщане?

З-забелязахте ли колко крехки се оказаха основите на държавата ни? Само за месец и нещо – сума ти опити за държавен преврат!

Започна се със заговор за сваляне на правителството чрез активиране на пръскачките пред парламента – разкрит благодарение на записан от охранителна камера конфиденциален разговор на балкона на фирмата, обвинена, че бърника в компютрите на данъчните.

След това устоите на демокрацията бяха застрашени откъм панелка в „Младост“, откъдето скучаещата под домашен арест бивша кметица организира радикализиране на протестите и насилствено завземане на властта. Слава Богу, патриотично настроен човек от неправителствената организация на Петното разобличи коварния заговор.

Още по-зловещ, вече международен, заговор разкриха компетентните органи – оказа се, че ръката на Москва посяга чрез свой агент върху евроатлантическите ни ценности. Родният Джеймс Бонд бе надлежно арестуван, за да бъде пуснат под гаранция, та да може да държи реч на събора на русофилите и обикаля телевизиите.

В разклащането на устоите на родната демокрация се включиха дори журналистите – националното радио  пък направо си спря – заради уволнението на известна водеща.

Отечеството е в опасност, братя и сестри – но не бойте се за утрешния ден – само след месец най-важните избори в историята на българската прокуратура вече ще са минало, превратите ще бъдат забравени, страната ще спре да се кламбичка и няма да ни се налага да пием хапове против повръщане, преди да почнат вечерните новини.

А сметката за предизборната кампания хич не я мислете – от съда в Страсбург ще ви я пратят чак след няколко години, като минат всичките обжалвания!

Още от "Стършел"

ВТОРИЯТ ВЕЛИКДЕН

„Българският Великден” – да припомним какво беше това. На 3-ти април 1860 г. на служба в църквата „Св.Стефан” в Истан­бул българският митрополит Иларион Макариополски не произнася името на вселенския гръцки патриарх. Това означава, че не признава властта му и така провъзгласява българската църква за независима. Сега, 163 години по-късно,  изгонването на трима руски свещеници за шпионаж може също да мине за...

Продължете

РАЗВОД  МИ  ДАЙ, бензин ще се намери

Добрата новина е, че управляващите се поразмърдаха и започнаха да поглеждат по-критично към петролния властелин „Лукойл”. Малко срамежливо, но все пак е дългоочаквано начало. Като основните маркери са прекратяване на концесията му на нефтопристанището и на дерогацията (частичната отмяна на забраната) за внос на руски нефт. Странно е обаче как почти четвърт век беше оставена руската фирма да си прави каквото...

Продължете

МНОГО ВИ ЗДРАВЕ ОТ…

Не че ме гони носталгията, но едно време си имаше ред! И човек знаеше пред кого да легне и на кого да се помоли, за да се уреди въпросът. Ниска ти е заплатата – събираш стотина души с ниски заплати, лягате на паветата пред Министерския съвет и Бойко вдига заплатите. Високи са ти данъците – събираш стотина данъкоплатци, лягате сред  „Дондуков“...

Продължете

Прочетете новия "Стършел"!

Подаръци "Стършел"