fbpx
От категория: Каква стана тя

ПОЗИТАНСКО ЦАРСТВО-8

СЛЕД ИЗБОРНИЯ ДЕН

Копродукция на Ран Босилек – М. Вешим

Драги ми Смехурко,

Щом зърна изборните резултати, баба Корнеляна хлъцна и глава заклати:

– Тук има шашма тежка, иначе бяхме си без грешка! Всичките прогнози, всичките залози на нашите социолози даваха ни черно на бело, че ний ще сме начело! Как така стана, че партията ми при вота изостана?

И пъшка баба и се тръшка, та дори – на Елена звънна призори.

– Бойко дявол да го взима, при изборите шашма има! Както по закон се следва, резултатът трябва да се разследва!

А отсреща Елена заявява, че резултатът я задоволява. Щом тя е сигурна в момента – депутат в Европарламента.

И заключи от високата си кота:

– Не пука ми за вота, аз не съм партийна квота!..

Тук връзката им се прекъсна, отчаяна баба на дивана се тръсна. Жална картина – уж бяха с Елена комбина, пък любовта им сега се размина. Ленчето спечели еврозаплата, а за баба, горката – остана загубата в играта.

В тоя момент устата ми се отвори и аха – да проговори:

– Ти, наша бабо, народа ни познаваш слабо! С кампанията негативна на хората стана противна… Казваш, че ГЕРБ-ът краде, ама туй не преде! Обвиняваш други за къщи и апартаменти, пък забравяш важни моменти – партийците от твойто обкръжение са на същото положение. Вземи Елена, водачката на листата ни дори – къщи, офшорки, коли, пък и седем декара гори! Ами ти, бабо, виж си на ръката „Ролекса” и си спомни за далаверата с „Електроимпекса”!

Туй, бабо Корни, доведе до резултатите ни позорни.

И друго, още по-лошо: партията ни страда по бай Тошо! По Ленин и Сталин, на митинги всеки трети носи техни портрети! Нашите позитанци продължават си руските танци – дай им катюши, яблани, че и груши! С Путин искат да се прегръщат, а към Брюксел гърба си обръщат! Пък ти, бабо, допълнително обърка ги изключително. С твойте визии нелогически и странно идеологически. Не си никак наясно кое е ляво, къде е дясно… На думи си социалистка, на доход – капиталистка… Ужким си реформаторка, пък стана и консерваторка. На масите пускаш фитил, че Орбан ти е мил, Брюксел ти е враг, пък генерал Решетников – драг! Пред позитанци разправяш ги тия: обичам Русия! Но не в Челябинск сина си прати, а право – в Съединените щати!

Прощавай, бабо, ти не си европейка, по-скоро куха си лейка! И мястото ти е на резервната пейка!

Или не, с твоята визия по-добре иди си в родната Мизия! Сади домати, отглеждай си зарзавати… Хапвай си еко, живей без нерви, давай го по-леко!

Всичко туй в този час щях да го кажа на глас. Ама се спрях, направих си пас.

Пък баба ме знае, нали сме другари, взе, че ме изпревари:

– Наш Позитанчо и той уста срещу мен отвори, аха нещо да проговори! Кажи, дете мило, и ти ли критика си ми приготвило! Критикувай ме смело, ама после стягай багажа за село! И тук, Смехурко, как стана – не знам, но цитирах поета голям:

Аз, знам, аз вярвам, че си права

и когато съгрешиш дори!

Води ни, бабичко, води ни

под бойките си знамена!

Свети с червеното си име,

сред хилядите имена!

Тъй, Смехурко, с бояк стих измъкнах се от скандала – от водата по-тих!

Твой приятел праведен
Позитанец наведен

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име