fbpx
От категория: Каква стана тя

ВМЕСТО РЕКЛАМА | СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ВСЕ ОТНЯКЪДЕ

Станчо – мъж едър и побелял, влезе в хола си. Под мишницата си придържаше днешен вестник. Петокласникът Станимир, разпльокнат в едно кресло, едва подаде глава от мобилния интернет и произнесе нещо като: ”Хай, деди!” Дядото отвърна:”Хай!”, а сетне се отпусна на дивана и четене подхвана.

Станимир цъкъ, цъка, пък се отег­чи:

– Деди Стан, искаш ли да ми помогнеш с демо версията на „Стани богат”?

Дядото въздъхна, сгъна вестника и кимна към внука си.

– Въпросът е: Кой от изброените не е комик? Отговорите са: А./ Чико Маркс; В./ Граучо Маркс; С./ Карл Маркс; D./ Харпо Маркс.

– Карл не е комик – отговори дядо Станчо и поклати глава, – той разплака милиони…

Станимир цъкна на верния отговор и прочете следващия въпрос:

– Кое насекомо от разред Ципокрили опрашва цветовете? А./ Пчела; В./ Мравка; С./ Оса; D./ Стършел. Какво е стършел?– заинтригува се внукът.

– Ето, виж! – дядо Станчо взе вестника, който четеше, и го подаде на Станимир.

Детето остави телефона и разгърна страниците. След няколко минути заяви:

– Деди, ми туй е супер! И картинки има, и вицове! Ще има да разказвам на класа!

– Е, радвам се тогава!

– Ами този „Стършел” всеки ден ли се продава? – поинтересува се Станимир.

– Не, веднъж седмично. Ама най-сигурно е да те абонирам.

– Е, супер си! – възкликна радостно внукът и пак разгърна вестника.

Станчо се надигна и излезе. По пътя към пощата си мислеше: „Кой знае, може пък да го измъкна от блатото на Васко Жабата.”

ЧИЧИН

*****************************

Преди да са почнали студовете, преди да са тръгнали зимните сметки, преди дори пощите да са започнали абонаментната кампания, вече можете да се абонирате за „Стършел“ направо в редакцията!

Абонаментната сума си е същата – 50 лева за цялата 2023-а година.

Както всяка есен, ако желаете и имате възможност, можете да се включите и в благотворителната ни инициатива „Помогни му да се засмее“ – като абонирате дом за стари хора, читалище, болница или библиотека по свой избор, или като изберете от списъка, който ще ви предоставим.

Редакцията ще намерите лесно – в Столична библиотека (площад „Славейков“ № 4). Очакваме ви всеки работен ден, от 11 до 17 ч.

Ако не сте от София, можете да ни изпратите сумата с пощенски запис, като посочите адреса, на който искате да получавате вестника.

Четете „Стършел“ – вестника на по-веселата България!

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име