fbpx
От категория: Каква стана тя

СКРОМЕН ПРИНОС КЪМ БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ЕВРОПА

Мисля, че открих панацея за болестите на нашата епоха и сега благодарните поколения заслужено ще ми вдигнат паметник като благодетел на Отечеството (па и на човечеството).

Разяснявам.

Двата най-големи проблема на нашето съвремие са Брекзит и корупцията в България – в този ред. Тези два проблема могат да се решат с един гениален и прост ход, който безплатно предоставям на британското и българското правителство. И така, Обединеното кралство трябва да остане в Европейския съюз, за да спре паниката в лондонското Сити и резигнацията сред полските водопроводчици на Острова. България пък най-сетне трябва да легализира доходите на политическата си класа, за да се свърши веднъж завинаги с корупционните скандали. Ще направим общия пазар отново привлекателен за британците, ако вкараме свежи континентални пари в тяхната икономика. Същевременно износът на част от незаконно придобитите доходи от България ще изпере, сиреч ще легитимира по-голямата част от тези доходи. Затова предлагам на българското правителство да направи постъпки пред британското за закупване на известен брой благороднически титли, традиционно издавани от местната монархия. Така богатството на новобогаташите и ченгетата мометално ще придобие лустро и ще се покрие с благородната патина не само на легалността и легитимността, но и ще се превърне в донякъде морален капитал. Един вид – бързо състаряване на новите пари. Всеки знае, че старите пари са за предпочитане. Освен това апартаментите и терасите се рушат, банковите сметки изтъняват с времето, но една титла, предавана от поколение на поколение в семейството, винаги може да послужи като начало на ново забогатяване. Защото примерно да си просто Цецо Младши, син на г-н Цветанов, не е кой знае какво. Но да си достопочтеният сър Цецо II или лорд ъв Цец, или граф Цвък – това си е вече сериозна фирма, на която даже и швейцарец би отпуснал кредит. Представете си маркиз Марешки или лейди Корнелия… Ами че тези хора дори ще понамалят маразма в отношението си към гражданите, защото благородството задължава! Някак не върви да продължаваш да се държиш като прост феодал, когато вече си лицензиран такъв. Впрочем, пазарът на титли може да има голямо бъдеще, ако например британският монархически институт по съвет на кабинета започне да издава и ограничени лицензи за оторизирано създаване на нови звания на място в България. Така не само депутати, министри и прокурори, а и по-обикновени мутри ще имат възможността да излязат от незадоволителния деми-монд на тамплиерщината, масонството и архондисванията, за да се насладят на социално по-приемлива баронска титла или поне на истинско рицарско звание.

Манол Глишев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име