fbpx
От категория: Каква стана тя

ПОЗИТАНСКО ЦАРСТВО-4

СОЦИОЛОЗИ НА ПОВИКВАНЕ

Драги ми  Смехурко,

Вчера отзарана баба Корнеляна пак за смях стана. Но да не бързам, леко-леко – ще  тръгна отдалеко.

За евровота нашта баба реши да купи отлични прогнози от социолози. За целта бе навита да брои  стотачки на дебели пачки.

– Позитанчо –  викна ме Корни, – твойте връзки са безспорни. Търси ми личен социолог, на рейтингите да е бог!

– Бабо – рекох, – нямаш грижи, въпросът ти ще се задвижи! Знам супер специалисти – факири са по рейтинг-листи. Но трябва едно куфарче с кеш да им дадеш!

Баба Корнеляна бързо кандиса, кеша от субсидията го изписа. Звъннах на „Гълъб” – ей го дей, по-точно на Сънчо и на Андрей. Ти ги знаеш, щом трябва ти допитване, те са социолозите на повикване. Пишат-бришат, трупат  ренти, мачкат всички конкуренти. Техният първи милион знайно е от кого – всичко е от Луканового!

– Ще є изработим – викат те – рейтинг на момента, тъй го правим – по поръчка на клиента! Ама да ни гостува баба ти лично, страшно няма – в личната ни „Блек Сий Мама”.  Срещата да е на наш голф-терен, той за СРС-та е проверен.

Зарадва се много баба Корни, че е поканена от двамата по-горни. Специално от бутик в ЦУМ купи си голф-костюм.

Щом го облече, огледа се, па ми рече:

– Позитанчо, кажи, че на света няма лидер с мойта красота!

– Хубава си, наша бабо! Туй „хубава” дори за теб е слабо! Не познавам по света лидер с твойта красота! Щом  рейтинг тъй  скроят ти  Сънчо и Андрей,  ще поръчаме и на  поет от СБП да те възпей!

И ето ни нас двама  – на голф-комплекс „Блек Сий Мама”! Баба Корни е отпред, стиковете аз є нося на свой ред. Около нас социоложки-кокошки от  „Гълъб” кудкудякат по своя калъп, рейтинг кроят на момента, че да е по мярка  на клиента.

Но в същия  миг  провал се получи велик. Този голф-терен, уж за СРС-та бил проверен, пък ето – дрон изви се в небето.

Уплаши се баба, че  флиртът є този, с такива видни социолози, ще се забележи в социалните мрежи. Сниши се, тръгна да лази, реномето да си опази. Кракът є, майтап няма, пропадна в голф-яма. Спъна се, стана белята голяма – баба падна във вир насред терена-поляна.

– Помощ! –  веднъж викна, после не гъкна, сякаш вода глътна.

Скочих, Смехурко, веднага след нея, баба да оставя без помощ не смея. Че утре от някои другари критика ще ми се удари, дето лидера ни съм оставил насред голфа да се удави.

Хванах я във водата, вдигнах й главата. Щом отвори си устата, баба Корни изпищя горката:

– Ау, на какъв съм хал – цялата съм в кал!

Истина беше – баба Корнеляна отгоре до долу бе в кал оляна!

Такава драма стана насред „Блек Сий Мама” – платихме за рейтинга скъп, а той получи се тъп. Уж отидохме  на голф-игрище, пък върнахме се като от торище.

Знай в случай като този – не вярвай на социолози! Те рейтинги  шият бол, пък накрая лидерът оказва се гол!

Иначе те знам, че си печен, твой приятел вечен

Весел Позитанец

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име