fbpx
От категория: Каква стана тя

С Костя всичко е възможно!

Живеем си като в тъпо риалити – хем е тъпо, хем не е смешно. Имаме си и хора, на които плащаме за това, да не ни е смешно, а тъпо!

Едни такива взеха, та избраха за председател на Комисията за българите в чужбина г-н Костадин Костадинов. Предполага се – защото е доказан професионален патриот, минал през всички партии на професионалните патриоти. И някои други, за които патриотизмът е просто хоби, колкото да продадат някой и друг български паспорт.

Е, радвайте се, чужбински българи – най-после и на вашата улица изгря слънце!

Ако проследим програмните речи на лидера на „Възраждане“ през годините, можем със сигурност да предположим какви ще са първите стъпки на г-н Костадинов към обединяването на аморфната маса на българите в чужбина и превръщането й от евроатлантическа тълпа в стегната патриотична армия.

Като за начало ще се състави електронен регистър на ваксинираните срещу ковид и всички притежатели на зелен сертификат, които са имали неблагоразумието да си го запазят, вместо да го накъсат на хиляди зелени парченца, ще бъдат обявени за национални предатели.

Сред останалите ще бъде направено допитване и всички, които не харесват г-н Костадинов, също ще бъдат обявени за национални предатели.

Към националните предатели ще се подходи демократично и хуманно – ще им се предложи да си изберат дали да копаят тунела под Шипка, или да строят АЕЦ „Белене“.

За по-леките случаи е предвиден тунелът под Петрохан. За целта, разбира се, трябва да се приберат в родината, копаенето на тунели из Европата не се брои и също е форма на национално предателство.

Отказалите да се върнат в България, за да изкупят предателството си, ще бъдат подлагани на тричане пред сградата на Европейския парламент – г-н Костадинов съвсем професионално и достъпно ни е обяснил как става това – вземат се два кола и въже, връзваме предателя през кръста, усукваме въжето и го пускаме да се върти.

На любопитните европейци ще обясним, че става дума за стар български народен обичай, пречистващ от зли сили и помисли.

Разбира се, и без референдум няма да се мине – остатъците от задграничния суверен трябва да имат усещането, че и от тях нещо зависи. Затова ще се проведат не един, а цели два – първият – за въвеждането в Европа на лева като алтернативна на еврото валута и вторият – за излизане на Европейския съюз от България.

След като приключат с българите в чужбина, г-н Костадинов и партията му ще се върнат към основната си цел – преосноваване на държавата и усилен труд за увеличаване на населението на страната – предвижда се в резултат на тоя труд след десет години да сме станали цели десет милиона (колкото ни препоръча преди години и самият вожд и учител Георги Димитров)!

Ако все още не вярвате, че с Костя всичко е възможно, върнете се в началото и прочетете отново идеите на г-н Костадинов за възраждането на майка България.

Жална ни майка!

Румен БЕЛЧЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име