fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Духай в дрегера, колега!

Зачестилите случаи на шофиращи пияни и дрогирани полицаи растат и стават ежедневие. Това принуди МВР да тества служителите си преди дежурство. За да е сигурно, че поне го започват трезви и недрусани. Уличените от дрегера не са допускани на работа. Тази мярка бе атакувана от полицейския синдикат: тестовете са некачествени и недостоверни. А положителните резултати от ченгетата били не защото употребявали наркотици, а лекарства, които тестът отчита като дрога. Затова трябвало да се проверяват само веднъж годишно.

А защо не веднъж на 10 години?

И как чак сега се сетиха, че тестовете не са в ред?

Нали проверяват и гражданите с тях?

Как може за цивилните да са качествени, а за униформените да не са?

И защо се премълчава, че полицай, който се съмнява от резултата, след теста може да поиска кръвна проба, а тя е решаваща?

Защото за пореден път се демонстрира прилагането на двойни стандарти и заобикаляне на закона. А това създава чувство за безнаказаност и полицейските служители опъват чадъри над рецидивисти, рекетират, шмъркат и шофират пияни. Вместо да арестуват за нарушения, сами ги правят. Обаче рядко има уволнено ченге-престъпник. Няма и осъдено.

Докато униформените не започнат да получават ефективни присъди и да лежат в затвора, манталитетът им няма да се промени. Но първо трябва да се промени манталитетът на техните синдикални лидери.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ВЕЖДИЧКА ИГРАЕ НА ЖМИЧКА

Както знаем, скулпторът Вежди Рашидов, когото наричаме любовно Веждичка, е председател на Народното събрание. Знаем също, че е депутат от партия ГЕРБ и вече четири мандати е верен неин войник. Но ролята му днес се промени - стана парламентарен шеф и като такъв трябва да показва надпартийност, неутралност, не бива да бъде червен, син, жълт или лилав, нали вече не принадлежи...

Продължете

СЪРАТНИКЪТ

Не знам дали съм самотна, или просто ми се пие без  повод. Да, самотна съм. Ето защо обръщам още една чаша Бейлиз – шоколадов ликьор. А защо съм самотна? Мъжът ми има любима, да не използвам грозната дума, която властва в жълтите издания - но това не е повод за самота – с нея са съратници вече четири години. Не зная...

Продължете

Отново в играта!

З-замириса на избори и настана оживление в партийните редици. Една партия, безславно ударила политическото дъно, сега разчита на новия шанс. Формацията Има такъв народ  почна да си въобразява, че тя още нещо значи и  ще се намери отново такъв  народ, който пак да гласува за нея. Издъненият Слави и неговите пишман политикани сега са измислили нов ход за връщане в играта...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x