fbpx
От категория: Каква стана тя

ТЪЩАТА КАТО АВТОМИВКА

Тъщата върви по мене от две седмици и постоянно ми повтаря, че колата ми е за автомивка. Мръсна, та мръсна била. Хубаво, обиколих Кюстендил и установих, че с последните промени в конституцията са ги забранили и сега не работи нито една автомивка.

Тъщата обаче вика: “Остави колата на мен, аз ще я измия”. Хвърлих є ключовете, качих се в апартамента и си легнах за следобедния бютислийп. Следобед ставам към 19 ч. и реших да погледна през прозореца измитата си кола. Обаче кола няма. Из целия паркинг като аптекарски шишета са подредени части от колата ми. В дясната половина ходовата част, в средата -двигателят, буталата, цилиндри, ремъци, филтри, акумулатор и в лявата част купето, прозорците, седалки, кори. Прозорците ги беше извадила с фирма “Кобра”, били се запънали на рамката, не могла сама да ги отлепи. Слезнах на паркинга и се хванах за главата. А тъщата доволна:

– Готова е, всичко съм светнала. Моторът беше целият в масло, как е вървяла тая кола, не знам. Антифризът беше на минимум. Катализаторът едва го изчистих с телчето за чиниите. Малко зор видях с буталата на двигателя, докато ги издърпам. Фреонът в климатика е за допълване и редуцир-вентилът на газовата уредба също. Да изкара най-много 5-6 хиляди километра. Не повече.

Хвърли ми едно парцалче и гъбичка за чинии и отиде да си прави нейния бютислийп.

Нямах друг избор – звъннах на едно приятелче в Обеля колко ще струва сглобяването.

– Масов проблем, братче – вика оня- сега тъщите са във вихъра си, разглобяват наляво и надясно след затварянето на автомивките. Частите ги пращаме в Германия. 12 хиляди евро сглобяване и 3 хиляди евро транспорт.

– Ама това е голф тройка, не струва толкова. – мънкам аз.

– Това е положението, братче. Къде барне тъща… така става.

Не ми остана друго – набрах друго приятелче.

– Сашо, каруцата свободна ли е да направим два курса до автоморгата?

Останах без кола, а тъщата замина за рали “Дакар”, в отбора на Рено. Мотае се около конструкторите с един ключ осемнайсетка. Може да я видите по телевизията. Боядиса си косата в цвят пушен лешник и юрка новобранците.

Калин Василев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име