fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

РАЗБРАХ ПОЧТИ ВСИЧКО

Преди вечеря седнах малко да си почина и какво да правя – отворих едно списание на жена ми. Вътре плетки, рецепти, едно, друго и изведнъж хоп – любителите на рибени гозби изневеряват по-често. Учените са го установили! Веднага се зачетох.

Оказа се, че кулинарните при­страстия са в състояние да подскажат нещичко за човека до нас. Научно е установено следното:

Любителите на рибени гозби изневеряват по-често.

Ако човекът до нас много обича плодове, лесно може да го разконспирираме като внимателен и отзивчив.

Ако той не може без зеленчуци, е енергичен и го съпътстват професионални успехи.

Любителите на пържоли са традиционалисти и не реагират на критика.

Поклонниците на рибата и морските продукти освен че изневеряват, са неспокойни и непостоянни, на тях трудно се разчита в семейния живот.

Който обича люто, има съответния темперамент, но също така е егоист.

Мазното издава флегматичните хора.

Така-така! Всичко това са го установили учените! Отидох при жена ми, позавъртях се, казах нещо за времето и после попитах уж между другото:

– Какво ще вечеряме?

Тя разсеяно измърмори:

– Ще импровизирам нещо лекичко.

Изтръпнах.

– Риба? – попитах уж небрежно като се опитвах да уловя погледа є, вперен в телевизора.

– Ха! – изсмя се тя – Кой ще ти приготвя тепърва риба! Салатка ще нарежа и нещо към нея.

Така-така! Салата – това значи зеленчуци! Постепенно психологическият портрет на жена ми започна да се оформя, обаче ми трябваше още информация.

– Какво ще е това към салатата, миличко? – подпитах я.

Тя измърмори нещо за какво Бог дал.

– Добре, де – настоях, – плодове ли ще са или нещо мазно?

– Остави ме – сопна ми се тя, – остави ме да си догледам сериала, моля ти се, най-после!

Ядосах се:

– Не се дръж като любител на пържоли, ами кажи какво ще вечеряме и после гледай каквото си искаш!

Жена ми директно ме изпроводи да вечерям каквото намеря в хладилника и повече не ми обърна внимание. Опържих си две яйца, но за този вариант в списанието нищо не пишеше и не мога да ви кажа що за човек съм.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ТАЙНАТА ИСТОРИЯ НА ПАМЕТНИКА

Писателят Алек Попов, автор на сатиричните романи „Мисия Лондон”, „Сестри Палавееви”, „Мисия Туран” , е новият носител на Националната награда за хумор и сатира „Райко Алексиев”, която се връчва на всеки три години от Община Пазарджик. Досегашни носители на наградата са били Радой Ралин, Марко Ганчев, Васил Сотиров, Михаил Вешим, Мирон Иванов /посмъртно/, Георги Мишев, Георги Спасов и Румен Белчев. Честито,...

Продължете

ИЗНАСЯМЕ ОЛИГАРСИ В ДУБАЙ

Колко мечки има в България? Не се знае. Изпълнителната агенция по околната среда дава много малък брой мечки – по последни данни 364. Друга изпълнителна агенция – тази по горите, базирайки се на мониторинг на ловците, дава 4 пъти повече мечоци, мецани и мечета. В крайна сметка никой не знае, но и не се знае знае ли се. А това е...

Продължете

БЪЛГАРСКА ЩАНГА “ЮНАШКА”

Вероятно малцина знаят, че през април освен избори ще има и европейско първенство по вдигане на тежести - в Армения. У нас е невъзможно да се проведе, защото при щангистите цари хаос. На 1 март 17 клуба регистрираха „Нова българска федерация по вдигане на тежести”. За президент избраха шефа на русенския клуб Кирил Панайотов. И поискаха да се отнеме лицензът на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име