fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

РАЗБРАХ ПОЧТИ ВСИЧКО

Преди вечеря седнах малко да си почина и какво да правя – отворих едно списание на жена ми. Вътре плетки, рецепти, едно, друго и изведнъж хоп – любителите на рибени гозби изневеряват по-често. Учените са го установили! Веднага се зачетох.

Оказа се, че кулинарните при­страстия са в състояние да подскажат нещичко за човека до нас. Научно е установено следното:

Любителите на рибени гозби изневеряват по-често.

Ако човекът до нас много обича плодове, лесно може да го разконспирираме като внимателен и отзивчив.

Ако той не може без зеленчуци, е енергичен и го съпътстват професионални успехи.

Любителите на пържоли са традиционалисти и не реагират на критика.

Поклонниците на рибата и морските продукти освен че изневеряват, са неспокойни и непостоянни, на тях трудно се разчита в семейния живот.

Който обича люто, има съответния темперамент, но също така е егоист.

Мазното издава флегматичните хора.

Така-така! Всичко това са го установили учените! Отидох при жена ми, позавъртях се, казах нещо за времето и после попитах уж между другото:

– Какво ще вечеряме?

Тя разсеяно измърмори:

– Ще импровизирам нещо лекичко.

Изтръпнах.

– Риба? – попитах уж небрежно като се опитвах да уловя погледа є, вперен в телевизора.

– Ха! – изсмя се тя – Кой ще ти приготвя тепърва риба! Салатка ще нарежа и нещо към нея.

Така-така! Салата – това значи зеленчуци! Постепенно психологическият портрет на жена ми започна да се оформя, обаче ми трябваше още информация.

– Какво ще е това към салатата, миличко? – подпитах я.

Тя измърмори нещо за какво Бог дал.

– Добре, де – настоях, – плодове ли ще са или нещо мазно?

– Остави ме – сопна ми се тя, – остави ме да си догледам сериала, моля ти се, най-после!

Ядосах се:

– Не се дръж като любител на пържоли, ами кажи какво ще вечеряме и после гледай каквото си искаш!

Жена ми директно ме изпроводи да вечерям каквото намеря в хладилника и повече не ми обърна внимание. Опържих си две яйца, но за този вариант в списанието нищо не пишеше и не мога да ви кажа що за човек съм.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име