fbpx
От категория: Каква стана тя

СДЕЛАНО В РОССИИ

Специалните военни операции на Русия в Украйна заслужават специално внимание. Ето някои:

Операция 1: След като президентът Путин подписа  присъединяването на 4 украински територии към Русия, на Червения площад се състоя концерт. Групата „Любэ” изпя „Будь проклята война!”.

Уточнение: За „Любэ” „специалната военна операция” не е война и не е проклета.

Операция 2: Владислав Шуригин, депутат от „Единная Россия”: „Не сме злонамерени. Искрено желаем да помогнем на Европа да не намали жизненото си равнище”

Уточнение: Европа се надява Кремъл да є спаси стандарта, като спре газа, а увеличи доставките на водка, икра и компаньонки,

Операция 3: Частната армия „Вагнер” обикаля затворите и попълва състава си с 1500 углавни престъпници.

Уточнение: Да се чуди човек кои се по-големи престъпници – углавните или онези от кабинетите и бункерите.

Операция 4: Ген. Андрей Гурульов от Комитета за отбрана на РФ, по Первий канал: „За мобилизацията са виновни губернаторите. Те са пършиви овце. Работят така (вдига палец към устата, изобразявайки пиене).

Уточнение: Не може да бъде. Овцете, за разлика от руснаците, не близват алкохол.

Операция 5: Русия протестира, че Украйна ползва изоставени от нея военни средства, с което погазва военните конвенции.

Уточнение: Не са прави украинците. Трябва да заредят пленените танкове с гориво, батареите със снаряди и да ги върнат на собственика.

Операция 6: Александър Дугин, идеолог на “Велика Русия”: „Ако България не може да върне близостта си с нас, ние ще намерим начин да изпълним това”.

Уточнение: Не уточни обаче средствата за сближаване – пехотни, военноморски, военновъздушни или всички заедно.

Подбра:
Наско Мандаджиев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име