fbpx
От категория: Каква стана тя

ИЗБОР – ЕВРОПЕЙСКИ, А НЕ СЛУЖЕБЕН!

Чувам тук-там хора да си говорят, че няма да гласуват – защо да си правят труда да ходят до урните /машините/ сега, като след няколко месеца пак ще има избори.

Отсега неходещите да гласуват са склонни да оставят бъдещето ни в ръцете на Радев и неговите „гълъби” от служебния кабинет. Защото ако след изборите новият парламент не излъчи правителство, на власт ще си останат Радевите министри – същите хубавци, за които никой от народа не е гласувал.

Погледнете ги само – да започнем от объркания премиер, който пърха като гълъб, влетял случайно в случайна стая и загубил ориентация. Колко противоречиви послания отправи той за двата месеца, откакто заема поста – че щял да ни докара пак газ от „Газпром” и ще поднови договорите с руснаците. Затова отказа договорените танкери с втечнения газ. С преклонена глава тръгна да се моли на руския монополист, да му обещава хем плащания в рубли, хем  да целува ръка.

И какво постигна – нищо. Единствено самоунижение – и на правителството, и на всички българи. Руски газ пак няма, има само ехидни подмятания от руската страна.

Че правителството ни е сбирка от случайни хора, стана ясно за тия два месеца. Че кой там си е на мястото и какво свърши? Военният министър ли – от първия си ден той  се върти като калайджия, сакън да не докачи Русия! Сега, когато руските ядрени заплахи грозят България и Черно море, опитва да ни успокоява. Ама  с такъв министър как да си спокоен? А да припомняме ли, че негова заместничка е Теодора Генчовска, бившата външна министърка, на която пак не є се чува гласът и никой не знае какво точно работи по отбраната ни. Като дипломат тя бе достатъчно нелепа, кой умник реши, че от нея  става  и зам. министър на отбраната?

Министърът на вътрешните работи не се справя нито с мигрантския натиск, нито с катастрофите по пътищата – вече е рядкост български шофьор да е трезвен или ненадрусан. Къде е контролът? Полицаите покриват престъпниците и са комбина. Това е резултатът от министерстването на Демерджиев, а и от това на Бойко Рашков преди него.

За министъра на енергетиката да не говорим – той е пълна карикатура. Щом го видим на екран, отиваме да си купим свещи за нощите, когато ще ни спре токът – такава увереност излъчва.

Е, тези ли искате да ни управляват и през зимата? Същите, които Радев ни натресе? Неговите безгласни букви?

Те ще са, щом не изберем други.

Затова – гласувайте!

Българският избирател не е глупав, той ясно разграничава българските партии от проруските. Европейските – от  коалицията „Газпром”. Избирателят няма да се обърка, както и децата му не се объркват – колко са българите, заминали да учат или да работят в Русия? И колко – в Европа и Щатите!

Това не е ли показателно за европейския ни избор?

М. Вешим

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име