fbpx
От категория: Каква стана тя

ИЗБОР – ЕВРОПЕЙСКИ, А НЕ СЛУЖЕБЕН!

Чувам тук-там хора да си говорят, че няма да гласуват – защо да си правят труда да ходят до урните /машините/ сега, като след няколко месеца пак ще има избори.

Отсега неходещите да гласуват са склонни да оставят бъдещето ни в ръцете на Радев и неговите „гълъби” от служебния кабинет. Защото ако след изборите новият парламент не излъчи правителство, на власт ще си останат Радевите министри – същите хубавци, за които никой от народа не е гласувал.

Погледнете ги само – да започнем от объркания премиер, който пърха като гълъб, влетял случайно в случайна стая и загубил ориентация. Колко противоречиви послания отправи той за двата месеца, откакто заема поста – че щял да ни докара пак газ от „Газпром” и ще поднови договорите с руснаците. Затова отказа договорените танкери с втечнения газ. С преклонена глава тръгна да се моли на руския монополист, да му обещава хем плащания в рубли, хем  да целува ръка.

И какво постигна – нищо. Единствено самоунижение – и на правителството, и на всички българи. Руски газ пак няма, има само ехидни подмятания от руската страна.

Че правителството ни е сбирка от случайни хора, стана ясно за тия два месеца. Че кой там си е на мястото и какво свърши? Военният министър ли – от първия си ден той  се върти като калайджия, сакън да не докачи Русия! Сега, когато руските ядрени заплахи грозят България и Черно море, опитва да ни успокоява. Ама  с такъв министър как да си спокоен? А да припомняме ли, че негова заместничка е Теодора Генчовска, бившата външна министърка, на която пак не є се чува гласът и никой не знае какво точно работи по отбраната ни. Като дипломат тя бе достатъчно нелепа, кой умник реши, че от нея  става  и зам. министър на отбраната?

Министърът на вътрешните работи не се справя нито с мигрантския натиск, нито с катастрофите по пътищата – вече е рядкост български шофьор да е трезвен или ненадрусан. Къде е контролът? Полицаите покриват престъпниците и са комбина. Това е резултатът от министерстването на Демерджиев, а и от това на Бойко Рашков преди него.

За министъра на енергетиката да не говорим – той е пълна карикатура. Щом го видим на екран, отиваме да си купим свещи за нощите, когато ще ни спре токът – такава увереност излъчва.

Е, тези ли искате да ни управляват и през зимата? Същите, които Радев ни натресе? Неговите безгласни букви?

Те ще са, щом не изберем други.

Затова – гласувайте!

Българският избирател не е глупав, той ясно разграничава българските партии от проруските. Европейските – от  коалицията „Газпром”. Избирателят няма да се обърка, както и децата му не се объркват – колко са българите, заминали да учат или да работят в Русия? И колко – в Европа и Щатите!

Това не е ли показателно за европейския ни избор?

М. Вешим

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

мИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ

Хакерите са за това – да бърникат из интернет пространството, да блокират сайтове, които не им харесват, и да объркват кореспонденцията между институциите. Преди дни в редакционната поща попадна проектът за изборен кодекс на една от парламентарно представените партии, изпратен до почти коалиционните є партньори. Тъй като никой няма време и търпение да изчете всичките сто и деветдесет страници, ние сме...

Продължете

Йожен ЙОНЕСКО (1909 – 1994)

МОМИЧЕ ЗА ЖЕНЕНЕ Пиеса в едно действие Госпожата носи шапка с изкуствени цветя, закрепена с голяма игла, държи чанта, облечена е в дълга рокля и виолетов жакет. Господинът е в редингот, с черна вратовръзка, дантелени маншети, има бяла брада. Двамата са седнали на пейка в парка. ГОСПОЖАТА: Мога да ви кажа, че моята дъщеря завърши учението си с отлични оценки. ГОСПОДИНЪТ:...

Продължете

СЛЕД КАТО МЕ ПРОБИХА

Когато ме пробиха някъде, миг преди да отворя единственото си око към света, потръпнах от ужас! Настина беше потресаващо. Да, уви. Най-злокобните ми съмнения се оправдаха. Бяха ме издълбали в някакъв си кавал-провинциа­лист! В един български селянин! Къде бе гледал баща ми, свределът, произведен в бляскавата немска провинция Северен Рейн - Вестфалия! Къде се бе отнесла майка ми, острата пила, която...

Продължете

ЧИНИЯТА НА ВЪЗДИШКИТЕ

ЧИНИЯТА НА ВЪЗДИШКИТЕ Калоян Паргов, функционер на БСП, почти двойник на Вълко Червенков – като  мислене и като излъчване, връчил награда на млада архитектка. Наградата е за „Съхранение и нов живот на наследството”, а архитектката  Дора Иванова е отличена с нея заради усилията є да възроди „чинията” на Бузлуджа – паметника на комунизма, издигнат в началото на 80-те. И сто награди да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име