fbpx
От категория: Каква стана тя

СКАРЛЕТ И БОКСОНИЕРАТА МИ В МАНХАТЪН

Малко преди да почне кризата, се изхитрих и за да не ми се стопят спестяванията, си взех една боксониера в Манхатън. Направих хубав пазарлък с брокера и направих цената като за тристайна панелка в Бобов дол. И сега като почнат отпуските, ходя до Ню Йорк да нагледам имота, да го проветря, да измия прозорците, че отдолу е Пето Авеню и е много прашно, и да си платя сметките за чистачка и асансьор. С последното съм много стриктен, че веднъж ме даваха на съдебен изпълнител и ме одраха от такси и лихви. А си бях спестил и за една вила в Ботунец, ама на.

Като ходя до боксониерата, винаги се дегизирам с очила и бейзболна шапка, белким не ме познае Скарлет Йохансон. Тя ми е комшийка в блока и все ме заговаря, все нещо мънка. Какво иска – и аз не знам, но е досадна. Другата комшийка – Бионсе, е разкошен човек, с нея си говоря, все едно сме израснали заедно в “Люлин” седма част.

И ето ме мене в Голямата ябълка, NY, взех си едно кафе „американо“ в голяма чаша, разходих се по Бродуей, минах през Сентрал Парк, хвърлих една надробена пърленка, която ми остана от самолета, на лебедите в едно от езерата и тръгнах към имота. Поздравих портиера и след това започна кошмарът – за мой късмет пред асансьора чакаше Скарлет. Викам си – дано не ме познае – и дръпнах козирката на шапката още по-надолу.

– Охоо, кой е дошъл – изписука тя и се усмихна широко, показвайки два реда бисерни зъби, и изпъчи деколте.

– Минавам да платя някоя сметка и да обера паяжините – хубаво, че асансьорът дойде, че съм сигурен, че ще ми предложи да хвана и нейния таван, и нейните паяжини да обера.

– Офф, и аз трябва да намеря някой да обере моите паяжини.

Тръгнахме … и спряхме.

Асансьорът заседна. После какво – хубаво си помълчахме, а на Скарлет все є беше топло, тя много се притесни. Аз натиснах домофона и започнах да си говоря с обитателите на кооперацията един по един. Те са все актьори, нали Бродуей е наблизо. Помолих Антъни Хопкинс да отвори вратата на асансьора и той заедно с Ейдриън Броуди напъваха с един кози крак вратата, докато дойдат специалистите. Беше спешно, Скарлет много се съблече, притесних се за нея. На нея все є прималяваше и се облягаше на мен. Напрежението в кабинката съвсем се сгъсти, но през дупката на фасонката успя да влезе Джейсън Стейтъм, дръпна една ръчка и асансьорът тръгна. Отдъхнах си, а Скарлет пък странно- фрустрира. Джейсън погледна полуголата Скарлет и се подсмихна, ама аз го пернах по врата да не си мисли глупости. В смисъл, да ги мислеше, ако беше Бионсе, но аз със Скарлет… айде стига.

Погледнах часовника – бях прекарал дванайсет минути в асансьора, а ми се стори, че е цяла вечност. Шмугнах се в боксониерата си. И захванах паяжините.

Към 11 и нещо вечерта чух подозрителен шум откъм входната врата, погледнах на шпионката – Скарлет напъва вратата ми с един кози крак.

Калин Василев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име