fbpx
От категория: Каква стана тя

НАПРАВИХА РАДЕВ ЗА ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ

Всички още се чудят какво търсеше руската посланичка Митрофанова навръх 6-ти септември в Пловдив – на тържественото честване на Съединението. На този ден там ли е мястото на руския посланик? Та нали  точно  Съединението на България е провъзгласено, въпреки неодобрението на Русия. Която после подкокоросва Сърбия да ни обяви война. Ако Захари Стоянов или Стефан Стамболов бяха там, на това честване, и мернеха Митрофанова, смятате ли, че щяха да я погледнат с одобрение, без да я напопържат?

А нашият президент я допусна зад гърба си. Снимка е запечатала паметния момент – Радев и вицето Йотова са клекнали да отдават почит на героите от Съединението, а зад тях Митрофанова – права /даже и коляно не ще да подвие/, ги гледа отвисоко – като помешчик крепостни селяни.

Откакто е тук, посланик Митрофонова се държи като руски помешчик – грубо и нахално. Сякаш нарочно, за да пробва докъде ще є го позволят.

А президентът и неговото правителство є позволяват своеволията. И нямат против да се навеждат пред нея.

След навеждането в Пловдив последва още по-голямо – президентът  Радев се срещна с ръководството на „Лукойл”, за да договаря по-ниски цени на бензина. Сякаш това е президентска грижа, а не работа на служебното правителство и  енергийния министър. Една подробност: преди срещата с Радев „лукойлците” се отбили при Митрофанова – там вероятно са чули инструкции как да водят преговори с българите и с колко стотинки (копейки) да отстъпят. Бензинът, както и газът, за руснаците не е стока, а оръжие за натиск и рекет.

Президентът побърза да се похвали с успех в преговорите с руските „бензинджии”. Бил свалил цените на бензина под три лева. Но – само по бензиностанциите на „Лукойл”. Нещо като платена реклама на веригата.

Излиза, че от „Лукойл” направиха нашия президент за петдесет стотинки.

Голямата полза за държавата и българите ще е, ако най-после някое наше правителство успее да накара фирмата „Лукойл” да плати данъци.  Друга голяма полза ще е, ако някой финансов министър най-накрая монтира измервателни уреди на входа и на изхода на „Нефтохим” в Бургас, за да контролира печалбите на монополиста.

Е, някои шофьори и на намалението под три лева ще кажат едно нашенско: берекет версин!

Ама за петдесетина стотинки струваше ли си навеждането на цял държавен глава пред руските рекетьори?

М. Вешим

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име