fbpx
От категория: Каква стана тя

Паници за соц носталгици

Русофилското войнство в страната дълги години си знаеше – с края на лятото идва и съборът на язовир “Копринка”. И така шестнайсет поредни години. Да, ама корона вирусът наложи тригодишна пауза на разветите червени знамена и евтините кебапчета. Сърце русофилско обаче не трае, време е за събор!

Този път локацията е сменена, купонът няма да е на култовия язовир “Копринка”. Речите, знаменцата и кебапчетата, ведно с носталгиците по соц времената, се местят в местността „Паниците”, край Калофер. Формалният повод е честване на 145-тата годишнина от Шипченската епопея.

Събитието ще се проведе на 25 септември, а организаторите от Национално движение „Русофили” обещават „богата литературно-музикална програма”. Дали тя ще включва и поздравителен адрес от името на държавния глава Румен Радев, това засега остава загадка. Нека си припомним как през 2019 година президентът изпрати пламенни слова, с които да засвидетелства мили очи пред най-твърдия си електорат, събрал се край водите на “Копринка”: „Връзките между двата народа имат своите дълбоки исторически, културни и духовни корени, които минават през писмеността, православието и мечтата за свобода. Тук се поддържат не само традициите на приятелството и сътрудничеството, но преди всичко се изгражда мост към бъдещето”. Съвсем честно си го е казал господин президентът, в неговите очи бъдещето на България продължава да е пряко свързано с Русия. Нищо, че сме страна-членка на ЕС и НАТО, тия неща кой изобщо ги гледа! Важното е да се спазва линията, зададена от партията-майка. Да не забравяме, че идват избори, председателят на Национално движение „Русофили” Николай Малинов, срещу когото в Специализирания наказателен съд има внесен обвинителен акт за шпионаж, ще се явява на парламентарния вот. Партията „Русофили за възраждане на Отечеството“ е регистрирала листата си за 25-ти МИР – София.

Много „възраждания” й се събраха на тази държава, все по-често си задавам въпроса – а европейската ни принадлежност кой ще възроди?

10

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име