fbpx
От категория: Каква стана тя

ПРОМОЦИИ И ЕМОЦИИ

Известният в Русия радиоводещ Сергей Мардан призовал от микрофона на радио „Комсомолска правда” да бъде отворен отново ГУЛАГ, лагерната мрежа от Сталиновото време. Радиоводещият обявил, че „трябва да се разстрелват, да се лишават от собственост и да се изпращат в лагери онези жители на контролираните от Руската федерация територии, които не поддържат Москва!”

Днес официално в Русия това е първият глас „за” лагерите. Утре друг ще го подкрепи, после гласовете ще станат много. Пък ако някой се обади „против” – ще го пратят в лагер, там, където сега изтърпява присъда Андрей Навални. А народът ще си трае, нали не му посягат на водката.

Като виден кремълски последовател, с твърда ръка се готви да управлява и „възрожденецът” Костадинов /Копейкин/, лидерът на партия „Възраждане”. Преди месеци, на среща със свои симпатизанти в Силистра, Костадинов се заканил в прав текст, че ще отвори наказателни трудови лагери, ако вземе властта. ” Всеки един от тези хора в момента, които участват в управлението на държавата или е част от държавния апарат, ще бъде поставен пред следния избор: или е с нас, българите, или отива да плаща престъпленията си в затвора или в трудовите лагери”.

Тази негова закана мина тихомълком по медиите, не намери кой знае какъв отзвук и в социалните мрежи.

Но оня ден Костадинов изрекъл друга закана: че като вземе властта, ще закрие веригата „Лидъл”!

Е, тук вече последва ропот в социалните мрежи! Кой ли не се изказа против Копейкин, кой ли не го взе на подбив! Посегателството върху седмичните промоции възпали народните емоции…

Изводът: на руснака не му пука, че има сибирски лагери, щом има водка. На българина не му пука за Ловеч и Белене, щом има „Лидъл”!

М. ВЕШИМ

 

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име