fbpx
От категория: Каква стана тя

ГЛУПОСТТА НЯМА ИЗВИНЕНИЕ

Някакъв депутат /вече бивш/ от Продължаваме промяната, на име Михал Камбарев, дал интервю,че партията му щяла да обсъжда предизборни коалиции с ДБ и БСП.

Хайде, с ДБ – иди-дойди! Двете формации имат нещо общо – проевропейски са, осъж­дат войната на Русия в Украйна и са против  руската енергийна зависимост.

Къде към тях ще се пришие БСП?

Не знае ли политикът Камбарев, този млад продължител на промяната, що за партия е позитанската?

Да си млад не е порок, но да си глупав – няма извинение.

Камбарев да беше си турил една раница на гърба и да се качи на Бузлуджа – да види с очите си как изглеждат нашите български социалисти.

Толкова са български, че веят руски знамена. Носят фанелки с чукове и сърпове и жалят по СССР, на сергии се продават чаши с Ленин, Сталин и Путин. А пък лидерката  Корнелия в словото си нарича Русия „приятелска”.

Руското правителство обяви България за „неприятелска държава” и ни реже по всякакъв начин с енергийните доставки, а за лидерката на БСП това е „приятелско” поведение. Целият свят осъди нападението на Путин над суверенна Украйна, само няколко страни му демонстрираха приятелство – Беларус, Сирия, Еритрея… Наред с тях и Корнелия Нинова.

Ако беше видял събора на Бузлуджа, младият Камбарев може би щеше да размисли дали БСП е подходящ коалиционен партньор. А пък ако беше попитал малко по-стари хора, те щяха да му кажат как БСП е управлявала България след промените –  и за купоните по време на Лукановата зима, и за хиперинфлацията по време на Виденовата… Щеше от патили българи да научи, че БСП е истинската партия на корупцията – от нея тръгнаха мафиотите, групировките, далаверите в банките и в енергетиката.

ГЕРБ дойде после – да доразвие започнатото от червените…

Не е срамно  незнаещите да питат патилите –  ще е полезно не само за въпросния Камбарев, а и за останалите млади и наивни политици от Продължаваме промяната, които размахват старата комунистическа номенклатура Бойко Рашков като знаме на антикорупцията.

Рашков е  знаме и на демократите от ДБ – направо чудно ченге си намериха, за да ни го веят!

Предизборно време е. В което и  Демократична България трябва да каже ясно: вижда ли се  с БСП в един отбор – преди или след избори?

В един отбор с живковисти, милиционери от ДС и явни путинисти.

Десница ли ще бъде или патерица на „Позитано”?

Да каже ДБ, а не да го усуква – както въртят и сучат двамата є лидери – Христо Иванов и Атанас Атанасов, щом им зададат този въпрос.

Ако нашите „колебливи демократи” пак са склонни на  съюз с позитанците, ние, нормалните избиратели с европейска ориентация, много ще си помислим дали да ги подкрепяме.

М. Вешим

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име