fbpx
От категория: Каква стана тя

ИЗПОВЕД

Пак ми потънаха гемиите. И за разтуха си купих яхта. Поредната. Пристанището ми обаче отесня и ще се наложи да го разширявам. Това е проблем и ще ми струва скъпо. За разрешението трябва да се бръкна по-дълбоко.

В първата ми банка нещата са наред, но втората върви към фалит, а органите душат наоколо и почти дишат във врата ми. Налага се да я продам овреме. За без пари. Халал да им е.

Освен това положението в региона не е розово. А ще трябва да открия и сезона на морето преди конкуренцията, и да понапълня двата хотела. И между другото – да санкционирам любовницата. За небрежно изпълнение на задълженията си. Това лято, вместо на Малдивите, ще почива в Ахтопол. На бунгало. За да є дойде акълът.

Добре, че при дъщерята нещата потръгват. Най-после стана абитуриентка. Голяма радост беше. А 23-я си рожден ден решила да отбележи скромно на самия абитуриентски бал. Заедно със съучениците си на вилата край морето. Един вид 2 в 1. И ми обеща, че ще ползват само басейна и единия тенис корт, и няма да газят с джиповете си тревата наоколо. Много се разчувствах и дадох благословията си…Расте детето и поумнява. Наесен, живот и здраве, ще затегна още малко колана и ще я пратя да учи в Англия. Наскоро сподели с мен, че прочела цял роман и много є харесал. От някой си Жорж Санд. После є казали, че авторът не е мъж, а жена и се е амбицирала и тя да стане писателка. Но първо трябвало да изкара там курсове по творческо писане. За по-сигурно…Ех, тия деца, тия деца… Само да не са я скъсали пак на матурата по български. Всеки път є напомням, че който се учи, той ще сполучи. Ама кой да слуша?

Алексей Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име