fbpx
От категория: Каква стана тя

УЗАКОНЯВАНЕ НА НЕЗАКОННОТО

Чуха се много критики по време на вота на недоверие срещу „Продължаваме промяната”, като едно от обвиненията бе, че обещаното изчегъртване на ГЕРБ и неговите порядки е само на думи. Иначе всичко си продължавало постарому. Това, разбира се, не е вярно. Ето само един пример, който опровергава голословните обвинители.

Всички си спомняме продължителните граждански протести по времето на ГЕРБ, които най-накрая, след много мъки и съдебни перипетии, доведоха до обявяването за незаконна „подпорната стена” на Алепу, която всъщност се оказа хотел на Главболгарстрой. Строителството му спря, а еколозите, както и разтревоженото местно население, се успокоиха. След това „Продължаваме промяната” спечели изборите и наистина започна да прави промени. Бяха назначени съвсем други министри и областни управители, почти изцяло бе подменена и държавната чиновническа администрация. И изведнъж хоп – забранената с толкова обществени усилия „подпорна стена” тихомълком отново бе узаконена. Този път окончателно. И строителството на хотела започна с нова сила. Причината според някои, които търсят под вола теле, се крие във факта, че юрист на Главболгарстрой бе назначен за заместник-министър на финансите лично от вицепремиера Асен Василев в ръководеното от него министерство. Така че, каквото и да говорят злите езици, не могат да отрекат, че узаконяването на незаконното е истинска, стопроцентова промяна от бившия кабинет на Кирил Петков.

Борис Чоев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име