fbpx
От категория: Разкази за всеки ден

ТЕЛЕВИЗОР СРЕЩУ ХЛАДИЛНИК

Иванушка Дурачок се въргаля върху печката в своята опушена комуналка, дръгне се под мишниците и дзепа телевизия.

– Украинците са нацисти!!! – дърдори телевизорът.

– Ще ги дезинфекцираме и денацифицираме!!! – пъчи се Иванушка, смъква се от печката и измъква от хладилника бутилка водка, буркан кисели краставички, черен миризлив хляб и един чироз.

– Украйна е историческо недоразумение!!! – крещи телевизорът.

– Ще я оправим и ще го поправим!!! – размахва юмрук Иванушка, навирва бутилката и хрусва краставичка.

– Няма украинци, във Велика Русия всички са руснаци!!! – бълва телевизорът.

– Ще им сменим фасона и паспортите – и всички в Камчатка!!! – бие се в гърдите Иванушка, навирва бутилката, вдъхва вонята на хляба и замлясква едър залък.

– Няма Украйна!!! – пени се телевизорът.

– Няма, няма, няма, защото Хитлер е евреин!!! – хълцука героично и подрипва руска пляска по печката Иванушка, навирва бутилката и захапва чироза.

– ZZZZZZZZZZZ!!! – ръмжи телевизорът.

– ZZZZZZZZZZZ!!! – оголва черни зъби Иванушка и навирва бутилката, но тя е празна, бърника в буркана за краставичка, но краставичките са се свършили, иска да ръфне от хляба и да гризне от чироза, но те са изчезнали.

Иванушка се свлича от печката и наднича в хладилника, но той е празен.

Иванушка обръща джобовете си, но и те са празни като погледа му – той смътно си спомня, че тази сутрин е дал последните си два милиона рублички за кутийчица кибрит.

– Мамка му и запад!!! – псуват в един глас телевизорът и Иванушка.

Иванушка си запалва папироска, цунка си кибритчето и му казва: „Само ти ме уважаваш…“, и се повлича към съседния блок, към най-верния си приятел и още по-верния си събутилник Иванушка Премудрий.

Иванушка Дурачок звъни на Иванушка Премудрий, думка по вратата, рита, крещи и моли за нещо за пиене, па макар и одеколон, и за нещо за замезване, па макар и стар мазен вестник „Российская газета“, но никой не му отваря.

– Мамка му и НАТО!!! – уригва се на гладно Иванушка Дурачок и се помъква обратно.

Иванушка Дурачок си влиза в комуналката, а там, на печката, се въргаля Иванушка Премудрий, дръгне се под мишниците, пафка си папироска и дзепа телевизия.

– Дай нещо за кльопачка и пиячка, че моят хладилник е празен – прохъхря махмурлийската Иванушка Премудрий и за доказателство – тряяяс!!! – празна бутилка от водка на пода.

– Ай-ай-ай, и аз бях у вас за същото, нямам дори зелев сок за изтрезняване – дави се от пушаческа кашлица Иванушка Дурачок и – прааас!!! – празна бутилка от водка на пода.

– Мамка му и свят, той е виновен за всичко, той ни принуди, ние нямахме избор, ние сме невинни, ще му видим сметката на тоя лош-лош-лош свят с атомни бомби!!! – дерат се в хор телевизорът, Иванушка Дурачок и Иванушка Премудрий.

Празният хладилник полита и – хххррряяяссс!!! – в телевизора…

 Никита Нанков

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име