fbpx
От категория: Каква стана тя

НАШИЯТ ПЕТЪЧЕН САЛОН

КАКВО БИ РЕКЪЛ ВОЛТЕР?

На сайта на СБЖ  Снежана Тодорова, председателка на журналистическия съюз, се загрижила  за информираността на европейските граждани. Осъжда решението на ЕС да спре излъчването на руски телевизии на територията на Евросъюза като част от пакета санкции, предизвикани от войната на Русия в Украйна.

И цитира Волтер, който бил рекъл:”Може да не съм съгласен с това,което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш”.

Госпожата май бърка Волтер с Волгин, който от първия ден на руското нахлуване в Украйна защитава „другата гледна точка” /путинската/ в предаването си „Политнекоректно” по програма „Хоризонт” на БНР.

Когато Волтер е казал прочутата си фраза, той едва ли е имал предвид руските ракетни удари срещу украински градове, срещу болници и училища. Едва ли е знаел за хилядите убити цивилни, жени и деца, за милионите бежанци, прогонени от домовете им.

В своите пропагандни предавания водещи журналисти от руските телевизии се зъбят на цяла Европа и я заплашват с ядрените си „Сармати”, които за 5 минути щели да сринат Берлин, за седем – Париж и за девет – Лондон.

Щеше ли сега Волтер да каже:”Може да не съм съгласен с вашите „Сармати”, с които искате да разрушите Париж, но ще защитавам правото ви да ги изстрелвате!”.

Като погази международното право, Русия обяви война не само на Украйна, а и на свободния свят. Действията на Путин копират Хитлер. Представяте ли си в годините на Втората световна война в Лондон да се разпространява Гьобелсовата радиопропаганда и „другата гледна точка”, на фюрера? Ами в Москва?

Та, хайде Снежана Тодорова да не плаче за информираността на европейските граждани. Те ще преживеят някак и без пропагандата на руските телевизии.  Ние, българските зрители, също няма да умрем без „телевидение”. Достатъчно го гледахме всеки петък в годините на живковизма.

По-интересно е докога ще гледаме  Снежана Тодорова като председател на СБЖ? Докога ще я търпим ние, журналистите, да ни представлява?

Каква журналистка е Тодорова? Какво е написала?

Нищо –  била чиновник в СБЖ, издигнала се до председател и от години не иска да се раздели с поста, а си урежда преизбирането.

Всъщност може и да е писала нещо – ама доноси. Защото е била доносник на Шесто управление на ДС с псевдоним Виолета. Учила в Русия, парадира с личното си приятелство с посланичката Митрофанова и ангажира Съюза на българските журналисти с проруските си акции.

Навремето, когато Николай Хайтов оглави Съюза на българските писатели, се роди крилата фраза:”На такива пънове  – такъв лесничей!”.

Ако и българските журналисти продължават да мълчат като пънове, напълно си заслужават председателя.

Михал Мишковед

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име