fbpx
От категория: Каква стана тя

ВСИЧКО ЗА ДЕТЕТО

С жената имаме големи планове за детето и затова прескочихме до Франция – да хвърлим на джиджано място първото му зъбче. Метнахме го в Лувъра. Разбутах с лакти навалицата пред Джокондата и на гърба й, в рамката на картината напъхах млечното зъбче. Иначе не се охарчихме много – с жената минахме по някаква програма на есперантистите, обмяна на опит и дрън-дрън та пляс.

Джокондата, все още без нашето зъбче. Аз съм този, вляво, с високото и умно чело.

За да метнем пъпчето на детето, ходихме до Женева. Там взехме туристически билети за обиколка на Адронния колайдер. Докато обикаляхме, успях да издебна момент, в който никой не ме наблюдава, отворих колайдера, метнах вътре пъпчето на детето и бързо затворих капака. После го настроих на 30о C пране и 120 минути сушилня. Иначе не се охарчихме много – жената взе студентски билет, а аз – пенсионерски, че е по-евтино. Детето не сме го водили. Кво да им гледа на швейцарците – лилави крави, часовници и шоколади.

Първият памперс на детето го хвърлихме във фонтана ди Треви в Рим. Пак бяхме с туристическа група.  Детето не сме го водили с нас. Обаче в ди Треви слагат някакви химикали, за да оцветява водата, когато някой пикае вътре и така да го засрамят. Като в нашите басейни. Аз, като метнах памперса, водата се смени във всички цветове на дъгата. Голямо шоу – хората джапат вътре, правят селфита. Иначе не се охарчихме много – стигнахме до Италия като бежанци – нелегално се качихме в един тир, спрял на паркинг.

Първата косичка на детето я напъхахме в Биг Бен в Лондон. Детето не сме го водили – кво да им гледа на бритaнците – телефонни будки, Биг Бен и Бъкингамския дворец. Кво толкова. Добре, че бях взел един френски ключ, за да отвъртя едни болтове. Иначе не се охарчихме за самолетни билети – жената я писахме стюардеса, а аз бях неин ръчен багаж.

Тия работи – зъбче, косичка, пъпче, памперс, не ги хвърлихме веднага, а му ги подредихме за прощъпулката. Да се усетим накъде отиват нещата. Нашият приближи масичката с вещите, дръпна покривката и стовари всичко на земята.

Със спестените пари направихме първа вноска за кола на детето. Харесал съм една лада петица, модерна версия, ще ги правят в Толиати след десет години. От неръждавейка. Точно като стане на осемнайсет, ще му излезе редът. Всичко е сметнато. Жената вика – „постарахме се, нашият младеж ще има голямо и вълнуващо бъдеще”.

Той сега не разбира, но един ден ще ни е благодарен.

Калин ВАСИЛЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

ДА ЖИВЕЕ ХЕПИЕНДЪТ!

Сашко е намерен! Извънредни емисии и повсеместна народна радост. Девет дни телевизионните новини започваха, а често и свършваха със сводки по издирването на изчезналия петокласник. След дълго чакания хепиенд социалните мрежи се напълниха със стария футболен възглас: „Господ е българин!”. Каква е истината за изгубването на детето, едва ли някога ще стане ясно, и не това е най-важното. За последните 20...

Продължете

мИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ

Хакерите са за това – да бърникат из интернет пространството, да блокират сайтове, които не им харесват, и да объркват кореспонденцията между институциите. Преди дни в редакционната поща попадна проектът за изборен кодекс на една от парламентарно представените партии, изпратен до почти коалиционните є партньори. Тъй като никой няма време и търпение да изчете всичките сто и деветдесет страници, ние сме...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име