fbpx
От категория: Архив, Каква стана тя

СНИМКА С ЕВТАНАЗИЯ

Едно от любимите занимания на нашите народни избраници е да се снимат с електората – така наричат нас, простолюдието.

Симпатично е – гушкат деца, галят първолачета, целуват ръце на старици, чат-пат почерпят някого, но от скромност не се снимат с него, защото най-важ­ни за тях са скромността и дискретността.

Разбира се, грижата за погалването и фотографирането на електората не свършва с изборите – напротив, тя точно с тях започва, защото след едните избори винаги следват други – в случая – европейските.  Екипите внимателно следят новините и щом се появи удобен повод за снимка –  веднага информират началството.

На мода напоследък са катастрофите и човешките трагедии – щом се зададе някоя нова – и се започва!

Вярно, наводнението в Мизия, да речем, не предизвика нечий особен интерес – може би защото все още имаше повсеместни превалявания, пък и беше кално, трябва да разбираме хората – и те обувки купуват, не може да се насмогне да се гази кал по всяко наводнение.

И палатковият лагер на родителите на деца с увреждания не предизвика Бог знае какъв интерес – може би защото според пиарите децата не са достатъчно фотогенични.

И кампанията забуксува…

Но пък времето се оправи и – ето ти късмет! Яви се чума по животните в Ямболско. Телевизиите вдигнаха шум, властите започнаха да трепят стоката и да я заравят с булдозери (те на това му казват „евтаназия”, само че си е същото), стопаните плачат и нареждат – какъв по-добър повод да отиде човек да се снима с тях!

Първа се завтече защитничката на унижените и оскърбените г-жа Нинова, даде две интервюта, обкръжена от нещастните хора със съсипани  живот и поминък, и се щракна в най-загрижената за народа народополезна поза – седнала като истински народен водач не в служебната лимузина, а в каруца, събеседваща по телефона с неизвестен, предполагаме, министър от престъпното управление.

Примерът се оказа по-заразителен от чумата по овцете – светкавично и евродепутатинът Джамбазки, избран по линията на нецензурната партия на г-н Бареков, обяви, че също ще цъфне на местопроизшествието. Няма начин – всичките телевизии са там, да не говорим за вестникарските репортери!

Вносителят на г-н Джамбазки в Европарламента, г-н Бареков все още не се е появил да се щракне загрижено сред нещастните си сънародници, може би защото вече се снима с кравата Пенка, а може би и защото е преценил, че е предизвикал достатъчно съчувствие сред консервативната общественост.

Към кравата, разбира се – вие какво си помислихте! Ама че сте  наивни – смятахте, че към вас ли?

Румен Белчев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ХРАНИ КУЧЕ ДА ХАПЕ

Печалната констатация, че не живеем в нормална държава, отдавна не се отнася само до хората, но и до домашните любимци. Казват, че стопаните заприличвали на своите кучета, но и обратното също е вярно. Зверовете собственици възпитават себеподобни четириноги. Миналата седмица в столичния квартал „Враждебна”, връщайки се от детска градина, от бойни кучета бяха нападнати баба и внуче. Като по чудо оцеляват,...

Продължете

КОЛЮШ (1944 – 1986)

РЕКЛАМАТА Телевизионната реклама е правена специално за дебили с ментална недостатъчност. Казвам го, ако ги има и тях тук, да знаят, че това е за тях. Другите можете да си ходите, няма да става нищо интересно... Е, ама много останаха! Приятно е, знаете, човек се чувства по-малко самотен... Значи, телевизионната реклама днес е изключително за перилни препарати. Отиваме в супера и...

Продължете

ПЕНЧО, НЕ ЧЕТИ!

Мила родна картинка – първолачета пеят „Върви, народе възродени“. Умилителничко. Милите деца – те все още вярват, че науката е слънце, че книжовността е сила нова и че народността не пада там, дето знаньето живей... Според добре осведомени източници в училищата все още се споменавало стихотворението, с което отчаяният от мързела на наследника си дядо Славейков се опитал да го вкара...

Продължете

Прочетете новия "Стършел"!

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име