fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Завистливо племе

З-завистливо племе се оказахме!

З-з-зловидяха ни се четиридесетте лева, отпускани за украинските бежанци. Четиридесет лева, които им осигуряват топла стая, легло, храна.

Веднага се явиха доброжелатели на българските пенсионери, които да предложат и на тях да им се давали по две двайсетачки дневно, та да компенсират неудобството, че живеят в България.

На границата наивни хора помагат съвсем безплатно на прогонените от страната си хора, дошли с един кат дрехи на гърба, глупави хотелиери настаняват майки и деца в хотелите си, безумни алтруисти  приютяват съвсем непознати хора в къщите си, шантави ентусиасти търкалят колите си до украинската граница, за да превозят поне няколко нещастници до България, а умните и почтени фейсбук активисти разсъждават как би могло по-полезно да се похарчат парите, до които няма как да се докопат.

Не само олиото у нас е кът – и огледалата явно са дефицитни.

Ако се погледнеха в огледалото на какво приличат, фейсбук активистите можеше и да намалеят.

Дано, ама надали…

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име