fbpx
От категория: Каква стана тя

СРЕДЕН ПРЪСТ в чаша вода

Весело живеем ние – като ни стане скучно, винаги ще се намери някой, който да ни покаже нещо, с което да ни поразвесели! Дотам я докарахме – пръст да ни покажат, пак ще се разсмеем!

Тоя път евродепутатът Джамбазки ни показа не един, а пет, с обяснението, че те не са това, което си мислим, че виждаме, а съвсем друго – знак на съгласие. Така че е още по-смешно.

Всъщност, веселбата започна доста по-отдавна – в една далечна година, когато българинът с творческия прабългарски псевдоним Расате облече в поразително приличащи на кафявите ризи на хитлеровите щурмоваци своята национална гвардия. Идеята била да се респектират циганите, щото били станали нахални. Повечето от циганите не разбраха намека, защото историята никога не им е била силната наука, но други го разбраха и им се наложи да изтърпят обяснението, че костюмите са взети от театралния реквизит, така че нямали нищо общо с това, което си мислим, че виждаме.

По-късно се появиха снимките с вдигнати и изпънати десни предни лапички на зам.-министъра на регионалното развитие, Тенев, и на директора на „Социални дейности“ към Министерството на отбраната, г-н Антонов; на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина, г-н  Харалампиев, навлечен с фланелка с надпис „Вермахт“, а президентският съветник Узунов направо цъфна маскиран като Хитлер!

Разбира се, любопитството към древния римски поздрав, придобил през миналия век съвсем друго значение, се разпространи и сред по-малко образованите части от населението – по дуварите се появиха графити „Хитлер беше прав“, тук-таме – свастики (щото лесно се драскат), на един мач до тъчлинията излезе голо до кръста детенце, на гърдите на което любящият родител бе изрисувал пречупен кръст (предполага се – с обяснението, че е древноиндийски символ на Слънцето), дори председателят на БФС не успя да намери друга профилна снимка за фейсбука си, та гуди тази, на която най-малко се виждат вдигнатите за забранения поздрав ръце.

Майтап, бе, Уили – би рекъл симпатичният косматко Алф.

Майтапът, като всеки майтап, се поизтърка, затова родният политически елит се зае да експериментира с другите си телесни части.

Един след друг в телевизора ни показаха среден пръст военният министър Каракачанов, бъдещият генерален директор на БНТ, Кошлуков, а Валери Симеонов (имаше и такъв) месеци наред опровергаваше твърденията, че и той си бил размахвал средния срещу някакви протестиращи.

Вдигна се тупурдия, ляха се обяснения и всичко се размина бързичко,  като буря в чаша вода. Пробвайте – потопете среден пръст в чаша вода и я разбъркайте. Само след минута бурята ще е утихнала.

Ще утихне и тази. Евродепутатът Джамбазки сигурно ще успее да осъди тези, които го клеветят, но новината, че българин е вдигнал ръка с нацистки поздрав насред Европарламента вече обиколи света и трудно ще можем да убедим всички, до които е стигнала, че тая работа не е оная.

А на нас ни остава да се повеселим до следващата буря в чашите ни – когато в Европарламента някой от достойните ни представители без да иска покаже един все още непоказван досега по никоя телевизия знак, който на български си няма име, но руснаците му казват „кукиш“.

И след това ще обикаля телевизиите да обяснява, че палецът, мушнат между двата съседни пръста, в древния Рим бил пожелание за късмет и плодородие.

Румен БЕЛЧЕВ

П.П. 
Поредното доказателство, че вестниците днес остаряват преди да излязат от печатницата – депутатът Христо Петров (Хазарта) закъсня само с един ден, за да влезе в стройните редици на политическите гиганти, използващи като последен аргумент средния си пръст.
Родните политически лилипути очевидно отглеждат достойна млада смяна!

 

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име