fbpx
От категория: Каква стана тя

Празник за добри съседи

Всички държим на домашния уют по време на празниците.
Понякога обаче нашата Коледа може да се превърне в пълен кошмар,
особено ако съседите са решили да ви правят напук.
Ето няколко варианта да се справим с неприятния комшийски шум без кръвопролития.

Ремонтни дейности

Има съседи, които точно на Коледа се сещат, че трябва да си разширят хола, изкъртвайки цяла стeна. Шумът още от ранни зори е толкова силен, че кафето ви само се мести към ръба на кухненската маса. Не губете ценно време, а запрятайте ръкави за ремонт! Сложете най-големия свредел на бормашината и покажете, че ненапразно сте служили в строителни войски. Ако още на първата дупка съседите ви не спрат с пробиването, значи са по-упорити и от вас. Викайте на помощ братовчеда с големия къртач. Е, сега ще стане ясно – кон хоросан яде ли!

Денонощно пране

Все съм се чудел дали съседите цяла година трупат купчини от мръсно бельо и чаршафи в очакване да дойде Коледа, та да си включат пералнята. И така три дни, без да я спрат! Подходете рационално и излезте с конкретно предложение – да изперат и вашето пране. Така де, щом е загряла пералнята им, нека поработи още малко. По този начин като чувате бумтящото центрофугиране, ще знаете, че това е вашето пране. Някак по-леко се понася шумът от собственото ни мръсно бельо.

Домашна майонеза

Няма какво да спорим – домашната майонеза, правена с яйцата на баба, не може да се сравни с тази от фабриката. Дотук добре, но шумът от миксера, когато съседите разбиват жълтъците, може да изкара всеки от нерви. Шансът да ги хване салмонела от домашните яйца обаче не е никак малък. Минат ли 24 часа, без болестта да ги е поразила, неминуемо ще се впуснат в разбиването на нова доза майонеза. Тогава идва вашият ред. Занесете им коледен кейк с мляна коркова тапа. Разстройството ще ги споходи мигновено! Естествено, за него съседите ще обвинят майонезата.  И ето, че тишината ви е осигурена.

Чукане на пържоли

Удрянето на дървен чук върху пържола в българските къщи се чува по-често от подрънкването на коледни камбанки. В случаите, в които на съседа ви са пробутали не месо от теле, а от на телето баба му, блъскането с чука може да го умножите по хиляда. Проявете комбинативност. Предложете размяна на вашите крехки пилешки пържоли за жилавото „телешко“ на съседа ви. Ще останете гладни, но ще спасите от спукване тъпанчетата си. Не бързайте и да хвърляте полученото от размяната месо. След няколкочасово варене в тенджера под налягане има макар и малка вероятност ротвайлерът ви да го хареса.

Крещяща тъща

По празниците тъщите развиват целия си гласов потенциал. Това е тяхното време за изява! Срещат се от баритонови тъщи до тънко фалцетни. Каквито и да са, истеричните им пристъпи могат да вгорчат всяка Коледа. Няма да се давате! Изпратете вашата тъща да покаже на съседите на какво е способна. Двете солистки могат да се пробват на двугласна акапела. От такива симбиози са се родили легендарни дуети като Тина Търнър с Eрос Рамацоти и Монсерат Кабайе с Фреди Мeркюри.

Влади ХРИСТОВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име