fbpx
От категория: Каква стана тя

НАПРАВЕТЕ МЕ МИНИСТЪР!

Уважаеми Тези, които трябва,

Първо искам да ви честитя министерствата, макар да не е много ясно дали е за честитене. Проветриво място е това, министерството, днес си зад бюрото, утре – на първа страница на жълтите вестници. Върви обяснявай  после, че нямаш сестра!

Завиждам ви за единството пред камерите, макар че и вие си го знаете какво е. И тъй като всички сме наясно, че при първата обществена поръчка все някой ще изхвърчи, за да се запази коалиционното споразумение и монолитното парламентарно мнозинство, бих искал още отсега да се кандидатирам за негов заместник.

За министър, разбира се – няма да си играем на дребно! Чунким, голяма работа!

Мога да изглеждам умно, а ако си сложа и очилата – даже интелигентно. Имам костюм – от сватбата, но още ми става, като ме назначите, ще си поръчам служебен. Нямам кола, тъй че няма опасност да ме хванат да карам с превишени промили, та да компрометирам кабинета. Гражданството ми е наред, откакто отмениха софийското, така че и там нямам никакви проблеми.

Знам, че ще се питате каква ми е компетентността. На новобългарски – експертизата. Ами, скромно казано – ако не голяма, то поне равна на сума ти досегашни министри!

С удоволствие бих поел, примерно, министерството на отбраната. Харесва ми да си представям как генерали стоят пред мен мирно, опънали ръце по лампазите! Пък аз да се разхождам важно и чак когато се насладя достатъчно на тоя момент, да им командвам „свободно“. И евентуално – „поправи се“ – за да гледам как си проверяват копчетата.

Държа да подчертая, че ако се сметнат и месеците, в които са ме викали  запас, ще излезе, че имам по-голям стаж в армията, отколкото сума ти досегашни военни министри. Командвал съм взвод, и с остатъците от армията ще се оправя!

Разбира се, с радост ще се заема и със здравеопазването! Трима министри досега не успяха да кандардисат населението, убедено, че правителството иска да го изтребе чрез ваксините, а аз само с помощта на две близалки без никакви усилия убедих внука да се ваксинира срещу коклюш, макар да не знае какво е това. Така се прави кампания!

С образованието ще се справя от воле – втора година водя уроците за първи и седми клас присъствено в кухнята. Отвреме-навреме поправям правописните грешки на онлайн учителката по БЕЛ – нали така сега казват на българския език и прилежащата му литература.

И с регионалното развитие нямам никакви проблеми – както досега не строяха магистралата „Хемус“, така и аз няма да я бутам – за да не стане някоя беля! Ще усвоим остатъка от парите, пък после – да му мислят следващите. На това навремето му се казваше „надграждане“, а после простичко „работа, работа, работа“… Голяма работа!

Най на сърце ми е, разбира се, министерството на финансите.

Не че имам диплома за финансист, но както са тръгнали проверките за плагиатство, нищо чудно да се окаже, че и досегашните са били със средно образование.  Даже вече започнах да трупам опит – както три правителства подред изтегляха кредити при изключително благоприятни условия, така и аз  преди месец изтеглих бърз кредит при изключителни условия и сега чакам да ми се падне наградата за Коледа. Всъщност – първите бонуси вече тръгнаха – вчера ми се обади момичето от офиса, за да ми съобщи, че съм спечелил чадър!

Аз вече спечелих, а какво спечелиха досегашните министри?

Нали не си правите илюзии, че още от утре под колоните на „Дондуков“ ще се нареди опашка от мераклии да се трудят на ползу роду! На своя род, казано по-конкретно.

Моля да имате предвид, че аз съм първи на опашката!

Румен БЕЛЧЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ГЛУПОЛАНДИЯ СРЕЩУ НИДЕРЛАНДИЯ

България не, но преди няколко години аз лично влязох в Шенген. Стъпих в селцето на река Мозел, разположено на три граници – френска, германска и люксембургска. Тук през 1985 г. на един речен кораб е подписано споразумение за отпадане на границите между европейските страни и така малкото люксембургско село става синоним на свободно придвижване за гражданите на Европа. От доста години...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име