fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Посмали малко!

-закана, че ще съкрати 30 хиляди държавни чиновници до края на 2022-а изрече съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев, който е и кандидат за финансов министър.

„Посмали, малко!” – бихме казали на такова изхвърляне. Наистина звучи бомбастично.

Дори и да има доброто намерение, бъдещият министър Василев ще срещне сериозен отпор – от опозицията, от синдикатите, от армията на чиновниците, която няма да се предаде без бой.

Отпор министърът-реформатор на държавната администрация ще срещне и от коалиционните си партньори. Бъдещата коалиция не е само четворна, в нея влизат общо 12 партии. Всяка от тия дванайсет партии ще иска да намери топло местенце на актвистите си и добра заплатка в бордове, в управителни съвети, в държавни предприятия и учреждения.

Та нищо чудно, вместо да съкрати 30 хиляди чиновници, Асен Василев да е принуден да назначава нови „свои” хора.

Или като уволни кадрите на ГЕРБ, да ги замени с  нови партийни „калинки”.

В шаха това се нарича рокада, в българската политика – „стани да седна”.

Не с 30 хиляди, ако  с 3 хиляди Асен Василев успее да намали чиновническата армия до края на следващата година, наистина ще бъде реформатор.

Иначе ще излезе просто лаладжия.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име