fbpx
От категория: Каква стана тя

Лохотрон 9

На нас, инженерите от Завода за дискови запаметяващи устройства, все ни се подиграват. Не сме били способни едно яйце сами да си изпържим. Само платки и диоди ни били в главата. Може и така да е, но пък сега с този корона вирус дойде нашето време. Ето, аз онзи ден пуснах в патентното ведомство моето ново изобретение „Лохотрон 9”.

Ще кажете – какво пък е това чудо? Е, как какво – дечипизатор! Не ме гледайте странно, добре ме чухте – това си е една джаджичка, която деактивира чипа, който ти слагат с ваксината. Знаете ли колко народ вярва в подобни глупости, а от прости хора лесно се печели. От завода ни пуснаха неплатена отпуска, половин година стана, е, гладен ли да стоя?

И една сутрин както си пия кафето, викам – що да не измисля аз един дечипизатор, ще му сложа високотехнологично име като „Лохотрон” например и го пускам на пазара.  Речено – сторено! В обявата, за да си вържа гащите, написах: „В момента се изпитва в патентно ведомство”, сиреч на ваша отговорност го ползвате. Да, ама само „Лохотрон” не звучи авторитетно, я да му прибавя някоя цифра – да хваща повече окото на наивниците. Гледам, станало 9 часа, ясно – ще го пиша „Лохотрон 9” и готово!

Ливнах едно менче с вода да потръгнат продажбите и зачаках. До обяд вече бяха поръчани една дузина Лохотрони за по 100 лева всеки.

Ами сега, какво ще правя. като нямам в наличност нито един? Излизам по чехли до кварталния супермаркет и изкупувам всички плоски батерийки за стенен часовник. Връщам се вкъщи и ги боядисвам набързо с черна блажна боя – да не си личи какво точно се крие отдолу. Суша по бързата процедура със сешоара и воала – първите Лохотрони са на бял свят! Към всеки, разбира се, прибавям инструкция за ползване: „Веднага след ваксинацията натиснете „Лохотрон 9” плътно до мястото на убождане. Дръжте дечипизатора, без да мърдате, в продължение на 15 минути, докато чипът, който ви е вкаран заедно с ваксината, бъде деактивиран. Внимание! За да бъде ефективно действието на устройството,  всички мобилни телефони трябва да са на разстояние минимум 3 метра от вас”.

И така, за един месец продажба на Лохотрони направих толкова пари, колкото съм взел последните 10 години от заплати в завода. Оставете се, ами като заваляха поръчки от чужбина! Руснаците полудяха по Лохотроните и даже отзиви ми пишат: „Это крутое! Гениальное создание техники!”.

Е, няма да ги разочаровам братушките – пуснах „Лохотрон 10” и „Лохотрон 11”! Едните със синя блажна боя, другите с червена. Заради големите производствени разходи вдигнах цените, все пак това са нови нанотехнологии.

Всичко е бизнес, уважаеми! Какъвто и вирус в бъдеще да се появи – готов съм да го посрещна с ново поколение Лохотрони. Пък нека разправят, че ние, инженерите от Завода за дискови запаметяващи устройства, едно яйце сами не можем да си изпържим.

Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име