fbpx
От категория: Каква стана тя

ЛЮБИМЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

– Здравейте, драги зрители!  Кой е любимият водопроводчик на България ще разберем тази вечер. Гости в студиото са академик  Денчев, звездата от сериала „Мед и масло“, талантливата актриса, модел, певица и поетеса Кика и социалният психолог Стаматов, който ще ни очер­тае  параметрите на образа.

– Добър вечер. Всичко тече, всичко се променя, са казали древните. Ако тази енергия на теча не се контролира от водопроводчика, представяте ли си докъде би стигнало човечеството?

– Ужас!

– Наистина би било ужас. Затова в древния Рим водопроводчикът  е бил свободен гражданин, а не роб. Предполагам, че цезарите са имали личен водопроводчик, но той също е бил свободен. Докато днес ние сме роби на нашите водопроводчици. Търсим ги, чакаме ги с дни да дойдат.

– Вие, Кика, какво мислите?

– За мен всеки мъж е потенциален водопроводчик. Всичките ми приятели са разбирали и са ми сменяли кранчета, казанчета в апартамента. И  Тони, и Оги, и Дени…Е, аз имам комплект  инструменти у дома.

– Както се пееше в стария хит „Ако ме обичаш, скъпа, ще ти купя водомер.“

– Абсолютно. Кола, водомер. Две в едно.

– Академик Денчев, вие на кого разчитате? Имате ли свой водопроводчик, който може да бъде и водопроводчик на България?

– Добър вечер. Аз живея в нов блок.  В него има четирима професори, петима психолози, четирима лекари, шестима магистрати, манекенка, обаче водопроводчик няма. Няма и няма. Една чешма в мазето наскоро ни наводни. Страшно беше.

– Кошмар!

– Абе намерихме един,Генчо. Взе ни двеста лева. Услугата струвала сто лева, но още сто за избор на водопроводчик. Извинявайте, но водопроводчикът често от любимец става нелюбимец. По–добре да изберем любимия поп на България, отколкото водопроводчик.

– Е, ще видим нашите предложения след малко и тогава ще коментираме. Има и в тази професия таланти. А сега ще изпея един позабравен хит  за всички водопроводчици в България – „Водно колело“.

Валери Какачев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

Абонамент`2023

Остават броени дни до края на абонаментната кампания - имате възможност да направите абонамент за "Стършел" във всички пощенски станции, в редакцията на вестника или онлайн само до 15 декември! Всички подробности можете да намерите на https://www.starshel.bg/abonament/  Не чакайте последния момент, за да не изпуснете влака!

Продължете

Орден с име на салам

З-з-знак ни дадоха от президенството – наградиха с най-високия орден „Стара планина” не кого да е, а мултака Николай Вълканов, дясна ръка на баш-мултака Илия Павлов, застрелян от неизвестен извършител. И от най-високото място в държавата ни казаха в прав текст: ДС пак е тук и пак ви управлява! Ето какво пише в Уикипедия за  групировката Мултигруп:  „През 90-те години на...

Продължете

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име