fbpx
От категория: Каква стана тя

ПАРНОТО КАТО ЗЛАТНА МИНА

От 1 януари парното ще поскъпне с около 30 процента. Колкото и да вдига цените столичната „Топлофикация” обаче, майсторското є управление, бъкащо от многобройни грешки, недобре контролираните разходи и забавеното технологично обновяване я докараха до фактически фалит, с нейните над един милиард лева дългове. Които тя не може да погасява, а те не спират и не спират да растат.

От това плачевно състояние на централата не се притеснява само директорът на общинското предприятие Александър Александров, защото въпреки че непрекъснато дотираното от държавата му ведомство е губещо, той не губи абсолютно нищо. Даже бая печели.

Само през 2020 година е лапнал 65 880 лева.

И то – само от заплата.

Заплата, значително по-голяма от депутатската, която е 4884 лева месечно. Заплата, в пъти по-голяма и от месечното възнаграждение на пряката му шефка – кметицата Йорданка Фандъкова, която се разписва на първо число срещу 2900 лева.

Отделно са премиите и дивидентите, които получава оправният ръководител на фалиралото предприятие от производството и бизнеса с електрически ток, но те кой знае защо не се оповестяват и затова не е ясно с колко нули се измерват. Важното е обаче, че този общински служител изобщо не е на нула. И е христоматиен пример, че не само държавната ясла добре храни, но и общинската.

Борис Чоев

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ЕДИН ЗАДРЪСТЕН КАЗУС

В Сатиричния театър „Алеко Константинов” от известно време се играе спектакълът „Една задръстена звезда” от Слав Танев и Боряна Иванова. Режисьор: Калин Сърменов. Режисьорът сигурно е този, но за авторите на текста не е сигурно. По-вярно ще е да се каже, че автор на пиесата е нашият колега, стършелът Йордан Попов, напуснал ни в края на 2015. Малко предистория: През 2015...

Продължете

Директно от играта

Здравейте, драги приятели на най-красивата игра! Днес коментаторският ни пункт е разположен в зала 12 на Градския съд, където ще проследим пряко първото за сезона открито съдебно заседание срещу Иван Петров - Изверга, подсъдим по 92 обвинения в рекет, въоръжени грабежи, документни измами и неправилно паркиране. Ще приключи ли вечното дерби между Изверга и закона, ще влезе ли той в затвора?...

Продължете

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име