fbpx
От категория: Каква стана тя

КОШМАРИ В КУХНЯТА

Нещо като СРС

Аз съм шеф Белчев и днес идвам да помогна на едно закъсало преди изборите заведение. Както виждате, отвън всичко изглежда прилично – прозорците са измити, покривките са чисти, солниците са пълни, служителите са с изрязани нокти, наемът е платен… То всъщност нямало нужда да се плаща – така дойде работата..

Да влезем в кухнята, където се бъркат предизборните манджи.

Какво е това? Това хлебарки ли са? А, бръмбари – политическият противник подслушва. Нека слуша – да се учи! Не ги пипайте, за тях държавни пари са се давали.

Първото, което виждаме, е натрупаната мазнина. Много мазнинка сте натрупали, много нещо! Това чудо да се изчегърта веднага, преди някой друг да е дошъл да го чегърта!

Какво цвърчи там на скарата? Компроматче? Добре, похвално, дайте да видим…

Не е зле, само внимавайте с подправките, тая офшорка ми се струва недостатъчна… Нямате ли още една под ръка? Благодаря, ето, сега вече е готово за сервиране. Поканили ли сте медии? Не? А на кого ще го пробутате тогава тоя боклук? А, имате си свои… Добре, добре, правилно, едно предизборно заведение без собствени медии – кучета го яли!

Какво ври там в тенджерата? Вашият кандидат? Дайте да видим…

Боднете го с вилицата – да проверим дали е готов за сервиране… Пищи? Нека пищи – да знае, че службата на народа не е лека работа. Да поври още малко, да му уври главата добре и да слушка през мандата. Помислили ли сте как ще аранжирате платото, в което ще го сервирате?

Майонезата я махнете – ще си омаже сакото. В парламента само лекета от майонеза ни липсват! Гарнирайте с няколко дафинови листчета народна благодарност, тук отстрани – добре оформена купчинка благотворителност, внимавайте с религиозността – не пресолявайте манджата, трябва да бъде точно според вкуса на избирателния район… Не е зле да сложите отстрани и малко стипца – да символизира всенародното обединение. Знам, че това не се яде, но по изборите всичко се кльопа, стига да е добре сервирано.

Това какво е, което бутате там? Ама вие сериозно ли? Махнете го тоя запис – ако го сервирате, рискувате опозицията да извади своя! Знаете ли колко бързо се губи клиентела в днешно време!

Сервирайте отляво, с десни прибори – в смисъл – чинията – отляво, приборите – отдясно. Имайте предвид, че българинът не е много наясно къде се слага вилицата и къде – ножът, да не говорим, че лъжицата го обърква окончателно. Това трябва да се използва в предизборното сервиране на кандидатите! Да знаят клиентите, че това, което набиват, е придобито по левия начин с десни методи!

Предупредете сервитьорите да са изключително внимателни, да не употребяват мръсни думи по адрес на отсрещното заведение, трябва да изглеждат толерантни, разбиращи, компромисни и сговорчиви. За мръсните думи си назначете неколцина, които да се редуват да повръщат на отсрещния тротоар и да ругаят буламача, който са им сервирали там. Хората обичат да гледат как някой повръща в отсрещното заведение! Това подсъзнателно всява доверие към вашата маса, на която сте ги настанили.

Е, мисля, че вече сте готови и можете спокойно да започнете да сервирате предизборно. Виждате, електоратът вече се тълпи пред вратата!

Румен БЕЛЧЕВ

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име