fbpx
От категория: Каква стана тя

ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ

Страшни проблеми в българското правосъдие!

Последната ни инициатива “Криво седи, право съди” някак си не проработи. Криви столове в съдебните зали сложихме. Толкова са криви, че петима съдии получиха гръбначни изкривявания, а девет други прависти се сецнаха! Обаче не и не! Явно не е задължително като седиш криво, да съдиш право?!

Просто да се отчаяш! Но не и ние! Всяка майка български правист не ражда, а това задължава!

Веднага разработихме ново предложение, което сега вече ще реши проблемите в съдебната ни система! Накратко: в правосъдието смятаме, че е разумно българското правораздаване да бъде отдадено на аутсорсинг в някоя цивилизована страна. Така хем юриспруденцията ще потръгне, хем и средства от бюджета ще се икономисат. Бе одобрено с овации!

Появи се логичният въпрос коя да е тази страна.

Веднага се чу за Дубай, за Сърбия. Не, няма да са те! Имаме вече правосъден опит с тези страни! Нещо ново ни трябва!

Стане ли въпрос за аутсорсинг, обикновено отговорът е Китай. Но и там ударихме на камък! В Китай имат смъртно наказание за корупция! Представяте ли си какъв мор ще настане в някои слоеве от населението?!

Чуха се гласове за Европа, но веднага им бе изшъткано. Мислят ли тези хора?! Ето, наскоро във Франция нашенци бяха осъдени на затвор за изнудване и склоняване към просия на други нашенци! За десет дни ги осъдиха! С такова прибързано правораздаване за няколко месеца цели райони на страната ни ще влязат в затворите!

В този момент колеги с нетрадиционно мислене гениално разчупиха шаблона, като пледираха, че джунглите на Африка и Южна Америка нямат разумна алтернатива! Бе направен неумел опит за присмех с довода, че в тамошните гъсталаци делата ще се изгубват с невероятна бързина, но усмивките веднага замръзнаха! Така е, но едно е делата да се изгубват в центъра на София, друго е в джунгла! Там си е направо естествено едно дело да изчезне! Аплодирахме прави.

След като оправихме правосъдието, веднага се появи въпросът след аутсорсинга българските прависти с какво ще се занимават? Решението ни се строи логично – ще съдят на спортни състезания. Аха да отворим шампанското и някой се сети, че така един мач ще продължава по двайсет, трийсет години?! Има ли гол, няма ли гол, има ли фал, няма ли фал! Пък страничните съдии се отказват от твърденията си, пък вратарят заминал в Дубай, пък адвокатът на централния нападател болен!…

Уви, има още какво да бъде обмислено в българското правосъдие!

Весел Цанков

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име