fbpx
От категория: Каква стана тя

ПАТРИОТИЧНО ТЕАТРО ЗА НАИВНА ПУБЛИКА

Известно е, че патриотизмът е благородно чувство, но не може да е професия. У нас в годините на прехода професията „патриот“ се утвърди като добре платена. Неин най-крупен представител е Красимир Каракачанов, бивш агент на ДС, който изгради политическата си кариера в непрекъснато хулене на Движението за права и свободи, основано от друг агент на ДС – Ахмед Доган. Искрен ли е обаче лидерът на ВМРО в постоянните нападки, че ДПС е антибългарско политическо формирование, което работи против интересите на нашата родина? Или това е само евтин театър, прах в очите на наивните гласоподаватели?

Изненадващият отговор дойде от 46-то Народно събрание. То не можа да свърши почти никаква важна работа, но поне успя да свали маските, зад които се прикриваха някои политици. Като „войводата” Краси.

Бившият военен министър Каракачанов е един от тримата министри, с чиито подписи е издадено разрешение за пристанището до летния сарай на Доган. Това стана ясно от изслушването на чиновници от държавната администрация в комисията „Росенец”, както и от постъпилите документи в нея. Депутатите разследват дали постройките до палата на лидера на ДПС са законнии. Те твърдят, че от всичките 11 сгради и съоръжения само 4 имат разрешение за ползване. Един от незаконните обекти е пристанището пред сарая.

Кеят е построен между януари и април 2019-а година и навлиза с 22 метра навътре в морето. Документи за строителството му няма.

Разрешения за ползване обаче има.

Те са подписани от министъра на транспорта Росен Желязков, от министъра на регионалното развитие Николай Нанков и от… министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

„Войводата” подписва през октомври 2019-а, когато вече цялото население знаеше, че сараят в парка „Росенец” е лятна резиденция на почетния председател Доган, основен враг на „патриотите“. Въпреки това министърът с лекота слага парафа си за ползването на незаконния кей. Нали са бивши колеги, двамата навремето са се подписвали на една ведомост в едно и също ведомство.

В тази ситуация не бива да се забравя нещо много важно. Министерството на отбраната има експертно отношение към пристанището на сарая, защото то попада в маршрута на ключова военна зона и е обект от стратегическо значение. Близо е до военната база „Атия”, покрай него минават български военни кораби, както и чуждестранни под командването на НАТО. Това обаче изобщо не притеснява „патриота” военен министър.

Въпреки разрешението, което Красимир Каракачанов тайно от обществеността дава на политическия си опонент, той и подчинените му „войводи” от ВМРО не спират публично да нападат колегите си от ДПС както в Народното събрание, така и в медиите.

Защото патриотичният театър е много, много доходно занятие.

Сергей Трайков

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име