fbpx
От категория: Каква стана тя

ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ ЗА ДЕПУТАТИ

И това правителство остана в историята, наследи го нов служебен кабинет. Изобщо целокупният български народ заживя с думата „служебно” и по всичко личи, че ще се превърнем в най-служебната държава от ЕС.

Ако има нещо характерно за изминалите кратковременни парламенти, това е, че депутатите така и не заговориха помежду си на разбираем език. Не орел, рак и щука, ами цял зоопарк! Сред пороя от обиди и дрязги дори и читавите законови предложения потъваха на дъното на парламентарната какофония. Ако и следващите народни избраници го карат по същия начин, е на път да възникне една съвсем нова професия – депутатоукротител.

Но как да се борим ефективно срещу прогресиращото не­членоразделие на депутатското съсловие? Да вземем пример от животните!

„Ройтерс” предаде, че специалисти от университета в Сидни са успели да дешифрират мученето на кравите и са установили, че те „разговарят“ на различни теми. Най-често ги вълнуват храната и времето.

За целите на изследването експертите са наблюдавали представителки на породата „Холщайн-фризийска“ и са използвали специален софтуер, наречен „Гугъл преводач за крави“. Така учените разбрали какво точно си „приказват“ чифтокопитните. Когато си „бъбрят“ за неща, които ги правят щастливи, например храната, животните мучат по-силно, а когато се оплакват от времето, издават по-приглушени звуци.

Еврика! Ще създадем „Гугъл преводач за депутати“! Пускаме софтуера в пленарната зала и изведнъж всичко на присъстващите започва да им се разбира. Направо ме е страх да си помисля когато мученето бъде дешифрирано, какво ще излезе наяве. Сигурен съм, че и те като щастливите Холщайн-фризийски крави си говорят предимно за храна. За какво толкова се карат тогава, след като всичко пак опира до депутатското кюфте.

 Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

МЕЧО ПУХ И БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

От Мечо Пух българската политика взима много абсурдни идеи, които реализира по смешен начин. От българската политика Мечо Пух не взима нищо - и така си е съвършен. Но ако реши да кльофне в несъвършенството, ще му помогнем, като му подарим някои свои изконни принципи. Първият е за противното Аз. Имам предвид противоположното, но и противното звучи добре. През 1990 българските...

Продължете

ЧОРАПЪТ ДА СИ ЗНАЕ ОБУВКАТА

Около фонтана в „Тригълника на властта” пак има протести - този път недоволството и освиркванията са за президента. Но колко абсурдно, тези, които днес го освиркват, преди три години му падаха на колене. А на президентските избори гласуваха за него и му осигуриха втория мандат. Чак сега ли демократичните хора  разбраха кой  е Радев? Къде гледаха през всичките тези години? Аз...

Продължете

ЗЛАТЕН ВЕК ЗА НАШ ЧОВЕК

Увлечени в еуфорията  за наградата „Букър”, която Георги Господинов получи за романа си „Времеубежище”, медиите не обърнаха внимание на други едни награди. Наградите на Министерството на културата, които бяха обявени в навечерието на 24 май. Сред отличените със „Златен век” (къде с огърлие, къде без) са бивши културтрегери от Живко­вия режим и Живковата ДС. Като започнем от Георги Йорданов, бивш министър...

Продължете

ПЛАЩАМЕ ЗА СТАРО СЪДЕБНО ШОУ

Каква е разликата между съда в Страсбург и нашенския? Европейският съд действа със скоростта на космическа ракета, докато българският се движи по-бавно и от неподвижен сфинкс пред египетска пирамида. Примерите за това са многобройни, но сега ще хвърлим поглед само към  делото срещу семейство Баневи. Ако някой изобщо си спомня, че има такова. Преди пет години – през октомври 2018-а, Николай...

Продължете

Прочетете новия "Стършел"!

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име