fbpx
От категория: Каква стана тя

ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ ЗА ДЕПУТАТИ

И това правителство остана в историята, наследи го нов служебен кабинет. Изобщо целокупният български народ заживя с думата „служебно” и по всичко личи, че ще се превърнем в най-служебната държава от ЕС.

Ако има нещо характерно за изминалите кратковременни парламенти, това е, че депутатите така и не заговориха помежду си на разбираем език. Не орел, рак и щука, ами цял зоопарк! Сред пороя от обиди и дрязги дори и читавите законови предложения потъваха на дъното на парламентарната какофония. Ако и следващите народни избраници го карат по същия начин, е на път да възникне една съвсем нова професия – депутатоукротител.

Но как да се борим ефективно срещу прогресиращото не­членоразделие на депутатското съсловие? Да вземем пример от животните!

„Ройтерс” предаде, че специалисти от университета в Сидни са успели да дешифрират мученето на кравите и са установили, че те “разговарят” на различни теми. Най-често ги вълнуват храната и времето.

За целите на изследването експертите са наблюдавали представителки на породата „Холщайн-фризийска“ и са използвали специален софтуер, наречен „Гугъл преводач за крави“. Така учените разбрали какво точно си „приказват“ чифтокопитните. Когато си „бъбрят“ за неща, които ги правят щастливи, например храната, животните мучат по-силно, а когато се оплакват от времето, издават по-приглушени звуци.

Еврика! Ще създадем „Гугъл преводач за депутати“! Пускаме софтуера в пленарната зала и изведнъж всичко на присъстващите започва да им се разбира. Направо ме е страх да си помисля когато мученето бъде дешифрирано, какво ще излезе наяве. Сигурен съм, че и те като щастливите Холщайн-фризийски крави си говорят предимно за храна. За какво толкова се карат тогава, след като всичко пак опира до депутатското кюфте.

 Влади Христов

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

СТОКОВАТА БОРСА НА СИНА МИ

Миналата седмица от правителството ми се обадиха да погледна Плана за възстановяване на лаптопа, преди правителството да подаде оставка, за да спазим сроковете. За да кротува 2-годишният ми син, му дадох телефона. За няма и два часа оправих всички критични грешки, дадох детайлно насоки какво да включат още и накрая си взех телефона от детето. Оказа се, че нашият влязъл в...

Продължете

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ”

ПРАЗНИЧНО КАФЕ Пенсионерският клуб беше саморъчно направена постройка пред блока, вътре с печка кюмбе и чистак новичка машина за кафе, подарена от внука на дядо Марин – клубния председател. Тя бе от най-модерните, които сами мелят кафе, сами правят всичко, даже и говорят на няколко езика. Старците така употребиха машината, че тя заговори на китайски и когато трябваше да й се...

Продължете

Докато на Борисов му е много „вътрешно”, Иванчева е вътре

На пръв поглед между двата случая има общи неща – подхвърлени пачки евро и златни кюлчета в чекмеджето на нощното шкафче на единия и 70 хиляди евро в автомобила на другата. Обстоятелство, доказало безпощадно ясно, че паричната единица на еврозоната вече се е наложила като универсално разплащателно средство в определени среди на висшето общество, докато депутатите все още умуват дали да...

Продължете

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име