fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Непатриотично

З-за какво ни е това чудо, статистиката?

З-з-з-а какво са ни числата, с които ни засипва? За да си мислим, че сме много информирани? И като сме информирани – какво?

Да речем, статистиката ни показва, че ваксинацията срещу Ковид из Европа върви различно – в Германия, да речем, на сто човека 63 вече са ваксинирани. Във Франция – 68. В Румъния – 27.

У нас – 16.

И подаряваме купените с нашите пари ваксини на закъсали държави от третия свят. За да не се развалят. Не държавите, ваксините.

И какво означава това число – 16?

Че нашите Мангъровци са по-убедителни от европейските? Помните, самият премиер Борисов за малко не бутна на доцента, толкова добър бе в кандърдисването.

Или – че ние сме четири пъти по-умни от французите? Патриотично речено – на първо място по интелигентност в Европа?

Тук статистиката ни пробутва друго число – че вече сме на първо място по смъртност на континента – два пъти по-висока от тази във Франция, шестнайсет пъти по-висока от смъртността в Чехия, трийсет и два пъти по-голяма от шведската.

Очевидно не сме най-умните.

Остава другият отговор, колкото и да не звучи патриотично.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

КОНКУРС “ЗИМНИ ПРАЗНИЦИ“

Зимата, макар да се заинати, си замина, овошките разцъфтяха, щъркелите се завърнаха – хей, пролетта дойде! До обявения краен срок – пролетното равноденствие, в редакцията се получиха десетки стихове, разкази, фейлетони, карикатури. Най-добрите от тях бяха публикувани във вестника. В деня след равноденствието редакционната колегия се събра, прочете за втори път изпратените ни творби и единодушно реши, че наградата в конкурса...

Продължете

АЙ – AI – АЙ

Добре, че е науката, та да освободи човечеството от това гайле – да мисли. Мисленето при всички положения е по-опасно за вашето здраве от тютюнопушенето! Доказано е експериментално! Вече напреднахме в двадесет и първия век и можем спокойно да се оставим на създадените от учените машини, притежаващи изкуствен интелект, наричан за краткост „AI“. На български – „АЙ“. И изведнъж всичко ще...

Продължете

ПЪРВОАПРИЛСКО ВЪЗРАЖДАНЕ НА РОДИНАТА

Изборно чудо! Като буен вятър, като пролетна буря политическа партия „Възраждане” отнесе останалите претенденти и е първа политическа сила. Въпреки че предварителните социологически проучвания є определяха четвъртото място, формацията, водена от славния вожд Костадин Костадинов, спечели сърцата, умовете и гласовете на българите. Народът реши: „Възраждане” ще има пълно мнозинство в парламента и ще състави правителство! Край на политическите кризи, край на...

Продължете

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име