fbpx
От категория: З-з-заядлив коментар

Непатриотично

З-за какво ни е това чудо, статистиката?

З-з-з-а какво са ни числата, с които ни засипва? За да си мислим, че сме много информирани? И като сме информирани – какво?

Да речем, статистиката ни показва, че ваксинацията срещу Ковид из Европа върви различно – в Германия, да речем, на сто човека 63 вече са ваксинирани. Във Франция – 68. В Румъния – 27.

У нас – 16.

И подаряваме купените с нашите пари ваксини на закъсали държави от третия свят. За да не се развалят. Не държавите, ваксините.

И какво означава това число – 16?

Че нашите Мангъровци са по-убедителни от европейските? Помните, самият премиер Борисов за малко не бутна на доцента, толкова добър бе в кандърдисването.

Или – че ние сме четири пъти по-умни от французите? Патриотично речено – на първо място по интелигентност в Европа?

Тук статистиката ни пробутва друго число – че вече сме на първо място по смъртност на континента – два пъти по-висока от тази във Франция, шестнайсет пъти по-висока от смъртността в Чехия, трийсет и два пъти по-голяма от шведската.

Очевидно не сме най-умните.

Остава другият отговор, колкото и да не звучи патриотично.

Оставете коментар - участвайте в дискусията

За да коментирате под тази публикация е необходимо да сте регистриран/а в сайта на Стършел. Регистрирайте се безплатно още сега или влезте в профила си!

Още от "Стършел"

ХРАНИ КУЧЕ ДА ХАПЕ

Печалната констатация, че не живеем в нормална държава, отдавна не се отнася само до хората, но и до домашните любимци. Казват, че стопаните заприличвали на своите кучета, но и обратното също е вярно. Зверовете собственици възпитават себеподобни четириноги. Миналата седмица в столичния квартал „Враждебна”, връщайки се от детска градина, от бойни кучета бяха нападнати баба и внуче. Като по чудо оцеляват,...

Продължете

КОЛЮШ (1944 – 1986)

РЕКЛАМАТА Телевизионната реклама е правена специално за дебили с ментална недостатъчност. Казвам го, ако ги има и тях тук, да знаят, че това е за тях. Другите можете да си ходите, няма да става нищо интересно... Е, ама много останаха! Приятно е, знаете, човек се чувства по-малко самотен... Значи, телевизионната реклама днес е изключително за перилни препарати. Отиваме в супера и...

Продължете

ПЕНЧО, НЕ ЧЕТИ!

Мила родна картинка – първолачета пеят „Върви, народе възродени“. Умилителничко. Милите деца – те все още вярват, че науката е слънце, че книжовността е сила нова и че народността не пада там, дето знаньето живей... Според добре осведомени източници в училищата все още се споменавало стихотворението, с което отчаяният от мързела на наследника си дядо Славейков се опитал да го вкара...

Продължете

Прочетете новия "Стършел"!

Подаръци "Стършел"

Върнете паролата си

Моля въведете e-mail адреса си или потребителското си име