КРАЯТ И БЕЗКРАЯТ


Краят на света ще дойде през 2012, точно на 21 декември. Така пишело в Календара на маите.

За тоя Апокалипсис ни информират от доста време астролози и журналисти.

Маите са били древно индианско племе, населявало днешно Мексико. А пък астролозите и журналистите са днешно племе, което обитава медиите и се препитава от лековерието на читатели, слушатели и зрители.

Да се чуди човек как ли нашите медийните шамани разчетоха древния Календар, като не са по четенето, а са предимно по писането?

Но и това си има обяснение. Ето как се е случило всичко.

Излизал един български вестник. За да се купува, редакторите на тоя вестник въвели свой стил. Всяко заглавие завършвало с "май" и въпросителна. Например: "Вдигат мръвката, май?". Или "Грипен вирус ни напада, май?".

Читателите виждали заглавията, потръпвали от страх за бъдещето и купували вестника, за да бъдат информирани, ако ги нападне грипен вирус или пък ги удари ценови шок в месарницата.

Вестникът се харчел добре, тиражът му се вдигал, а редакторите се возели в скъпи коли и все повече изисквали от журналистите си потресаващи новини. А потресаващи новини в България имало всеки ден.

Но се случил един ден, в който нямало лоши вести. Нито ценови шок, нито вирус, нито пожар. Ден без убийство, без катастрофа с жертви, без изнасилване.

Чешели се по главите журналистите от тоя вестник, а шефовете им крещели по телефоните от скъпите си коли, че когато няма новини, те трябва да се измислят.

И журналистите измислили. Вестникът излязъл със заглавие: "Краят на света иде, май?".

Колегите от телевизите само това чакали, поели новината и я разпространили в сутрешните си блокове. Но при разпространението една телевизионна водеща с интелект на чавка изпуснала чавката на "и-краткото".

И това "май" станало "маи".

Точно тогава в студиото гостувала астроложка. Алена, Галена, Малена - името няма значение. Тя имала асоциативно мислене и щом чула "маи", веднага направила връзка с древното индианско племе. И като взела да разчита зодиакалните знаци, те я отвели до един древен Календар.

Така в българските медии открили Календара на маите, а оттам и Края на света.

То наистина Край на света може и да има, само Краят на глупоста никога няма да настъпи.


М. Вешим


Коментари

Дата От Относно Коментар
2011-01-04 08:13:18webmastertesttest


Добави коментар

Предстои активиране на форума
От

Относно

Коментар


  

Абонамент

Вестник “Стършел”

Всяка сряда рояк стършели зажужават в световната мрежа и отбръмчават към близки и далечни наши абонати.

Ако искате да получавате целия брой в pdf формат можете да се абонирате!

Дигитален архив 1946-2015
Аудио

Реклама

ВрановоБъдете с нас и във:

Starshel on Facebook Starshel on Twitter Starshel's RSS

© 2009 'Стършел и половина' ООД Всички права запазени
Със съдействието на Host.bg