Избери от архива:        

Брой 3735 от 09 Март 2018

ЗДРАВЕЙТЕ, ИДИОТИ!

Гръмна тупурдията за ЧЕЗ и стана чудо – за една нощ страната се напълни с потомци на трите китайски маймуни – един не чул, друг не видял, трети не разбрал. И пак по чудо се оказа, че никой от управляващите държавата няма нищо общо с нея, освен заплатата си, разбира се.

Имаше старо елементарно правило – ако някой мисли като идиот, държи се като идиот, постъпва като идиот – значи е идиот.

Новото правило, към което се опитват да ни привикнат хората, които с всичкия си акъл избираме да се разпореждат с нас и България, е малко по-сложно - че щом ни смятат за идиоти, може би наистина сме идиоти.

По какъв друг начин можем да си обясним идиотското обяснение, че няма нищо нередно в това скромнa наемателka на общински паркинг изведнъж да си купи една трета от територията на България, за да я снабдява с електричество?

Като на идиоти ни обясняваха, че нямало начин държавата да направи нещо срещу странния алъш-вериш, защото бил между частни лица, а частната собственост, естествено, е неприкосновена.

След това се оказа, че тя можело и да е неприкосновена, но пък нямало законова пречка държавата да се набърка и включи в сделката.

Бившата наемателка на общински паркинг бе приета от премиера, вицепремиера, министъра, комисията в Народното събрание, изслуша всички тях и им каза, че са много готини, но ще види какво може да се направи, та да не плачат.

Такива ми ти работи.

Ако сте се почувствали идиотски след тоя кратък кон­спект на гърчовете на така наречените компетентни органи, със сигурност имате основателни причини – очевидно някой разчита, че преобладаващата част от населението е окончателно видиотена, за да повярва на странните разяснения, които се опитаха да ни пробутат чрез медиите.

Като си говорим за снабдяване с електричество и идиоти – поглеждали ли сте втората страница на сметката си за ток? Ако не сте – хвърлете едно око. Там добросъвестно е описано откъде идва тая благина до вашите лампи и котлони.

Централите, работещи на въглища, са произвели около 43 на сто от вашето електричество.

Водните – дванайсет.

Фотоволтаиците – осем.

А колко, според вас, идат по електропроводите от АЕЦ “Козлодуй”, която според справките дава една трета от електричеството на България, при това – най-евтиното?

Не се мъчете – написано си е честно и почтено – 8,91 на сто. Няма и една десета.

Със сигурност ще ни обяснят, че ние нищо не разбираме от енергетика, че това, нашето, е евтин популизъм и че е изключително в наш интерес да плащаме скъпия ток на ТЕЦовете, за да не плащаме евтиния от АЕЦ, но все пак трябва да построим “Белене”, за да не стават зян двата реактора, дето сега сме ги увили в найлон, та да не ги цвъкат пилците. Желателно е строителството на новата централа да започнем през тази година, защото е четна – в нечетните години “Белене” е просто гьол със заровени в него няколко милиарда, но в четните е стратегически важен обект от общонационално, общобалканско, общоевропейско и общо­вселенско значение.

Няма и никаква законова пречка ние пък да попитаме – абе, вие идиоти ли сте или смятате нас, останалите шест милиона и нещо, за идиоти?

И ако е така – защо по тържествени поводи ни наричате “съотечественици”, а не ни казвате простичко:

- Здравейте, идиоти!


Румен БЕЛЧЕВ


Абонамент

Вестник “Стършел”

Всяка сряда рояк стършели зажужават в световната мрежа и отбръмчават към близки и далечни наши абонати.

Ако искате да получавате целия брой в pdf формат можете да се абонирате!

Дигитален архив 1946-2015
Аудио

Реклама

ВрановоБъдете с нас и във:

Starshel on Facebook Starshel on Twitter Starshel's RSS

© 2009 'Стършел и половина' ООД Всички права запазени
Със съдействието на Host.bg