Избери от архива:        

Брой 3734 от 02 Март 2018

ЗАПИСКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗАГАДКИ

КОЙ КУПИ ЧЕЗ

(без въпросителна)

Премиерът Бойко Борисов много добре знае кога играе мадридският „Реал” с френския ПСЖ, но не знае кой е собственикът на фирмата „Юлен”, отворила гърло да глътне Пирин. Бойко знае колко е завършил „Челси” с „Ман. Юнайтед”, но е изненадан от резултата при продажбата на ЧЕЗ… Не бил и чувал за Гинка Върбакова и за нейния апетит в енергетиката. Или е забравил? Ами тогава да пие Гинко – билоба…

То за бизнесдамата Върбакова и ние не бяхме чували, научихме днес, когато вече тя ще ни продава електроенергията. И ще ни диктува условията и цените в уж стратегическия за икономиката ни отрасъл.

Отрасълът стратегически, купувачът – магически. Вълшебник с магическа пръчка е благословил фирмата на Гинка, дал є е 320 млн. евро за покупката, за да я направи енергомонополист. При включването в контакта изгаря бушонът Теменужка. Не е беда – бушоните лесно се сменят.

Кой е вълшебникът зад Гинка?

Преди време нашият духовит сътрудник с псевдоним Чичин беше написал, че езиковеди предлагат в изречението „Кой купи Общинска банка?”, да отпадне въпросителната и да се замени с точка.

Преди време в случая с „Булгартабак” така стана. Кой го купи (с точка накрая). Май такава е истината и за телевизия БиАйТи…

Вече в държавата се знае, че когато не се знае кой е зад някаква голяма сделка, значи е Кой.

Но в случая с Гинка можел да е и Кто.


С.


Абонамент

Вестник “Стършел”

Всяка сряда рояк стършели зажужават в световната мрежа и отбръмчават към близки и далечни наши абонати.

Ако искате да получавате целия брой в pdf формат можете да се абонирате!

Дигитален архив 1946-2015
Аудио

Реклама

ВрановоБъдете с нас и във:

Starshel on Facebook Starshel on Twitter Starshel's RSS

© 2009 'Стършел и половина' ООД Всички права запазени
Със съдействието на Host.bg